ZNAMO ČIJI JE KOKAIN: Zoran Brđanin, direktor Uprave policije Crne Gore, o rekordnoj zapleni narkotika

S. Đokić

02. 09. 2021. u 07:00

DIREKTOR Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin otkrio je novinarima da poseduju operativne podatke o tome čija je pošiljka od 1.400 kilograma kokaina, koja je zaplenjena u hangaru firme "San Francisko" u Zeti, ali da je o tome sada rano govoriti.

ЗНАМО ЧИЈИ ЈЕ КОКАИН: Зоран Брђанин, директор Управе полиције Црне Горе, о рекордној заплени наркотика

Foto: Uprava policije

Zasada su lisice na ruke stavljene Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini, a Brđanin nije želeo da komentariše pitanje da li zbog ovog slučaja policija traži stanovnika Tuzi, koji, prema operativnim podacima, važi za bezbednosno interesantnu osobu, uz objašnjenje da su podaci o tome ko još može biti osumnjičen za šverc kokaina predmet međunarodne saradnje. Osumnjičeni Krstovići se od utorka, nakon žalbe Višeg državnog tužilaštva, nalaze u spuškom zatvoru.

Otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović, brane se sa slobode / Foto Fejsbuk

Budimir i Marina Krstović

Kako saznajemo, za starijeg Krstovića se osnovano sumnja da je prilikom kupovine banana od firme "Koeksfrut" iz Ekvadora u količini od tri kontejnera od sada nepoznate osobe nabavio i 1.400 kilograma kokaina zapakovanog u 1.205 pakovanja. Droga je 28. jula utovarena u kontejner na brodu "Šarlot" u luci Puerto Bolivar u Ekvadoru, koji je zatim 23. avgusta uplovio u Luku Bar. Posle carinjenja, piše u odluci o određivanju pritvora, kokain je prebačen u magacin u Mojanovićima, gde je uskladišten. Budimirova ćerka Marina sumnjiči se da je učestvovala u nabavljanju i organizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazili kokain i banane. Ona je, prema do sada prikupljenim dokazima, sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem, vlasnikom firme "Koeksfrut". Nakon toga, osumnjičena je pratila kretanje pošiljke tokom transporta od luke Bolivar do Luke Bar, potom organizovala carinjenje pošiljke i uskladištenje tovara u hangar firme "San Francisko", inače vlasništvo njenog oca, a koji je u sklopu porodične kuće Krstovića.

Foto Vijesti

Zoran Brđanin

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni Krstović je lično kupio tri kontejnera, koji su stigli u luku Bar. Jedan od njih, u kojem su bile spakovane samo banane, otpremljen za Srbiju, da bi druga dva kontejnera od kojih se u jednom nalazio kokain usmerio u Mojanoviće. Po oceni suda, to ukazuje na sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera, u kojem se nalazio kokain radi dalje prodaje.

MARINA KONTROLISALA ISPORUKU?

U odluci kojom se Krstovićima određuje pritvor, navodi se da je za Sud nelogično da bi bilo ko, bez znanja okrivljenog, količinu od 1.400 kilograma kokaina spakovao u navedene kontejnere sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog.

- Imajući u vidu da se osumnjičena Marina Krstović odranije bavi poslom poručivanja, nabavke, kontrole transporta, carinjenja, a potom i usladištenjem poručene robe, to Sud navodi na osnovanu sumnju da ona ima potpunu kontrolu nad tovarom, iz čega proizlazi i sumnja da je okrivljena znala da se u tovaru nalazi kokain - navodi se u odluci do koje su došle "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri