SMENJUJ KATNIĆA, HAPSI CEO KOLEGIJUM! Bura u Crnoj Gori zbog Belivuka i Miljkovića - ko je štitio kriminalce?

V. K.

26. 08. 2021. u 18:30

DEMOKRATSKI front pozvao je vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca (VDT) Dražena Burića da odmah razreši dužnosti glavnog specijalnog tužiloca Milivoja Katnića, koji je, "svesno i sa umišljajem, pokušao da obmane crnogorsku javnost".

СМЕЊУЈ КАТНИЋА, ХАПСИ ЦЕО КОЛЕГИЈУМ! Бура у Црној Гори због Беливука и Миљковића - ко је штитио криминалце?

Foto: V. K. S. Đ.

On su pozvali i tužilaštvo da odmah uhapsi i otvori krivični postupak protiv svih članova kolegijuma direktora Uprave policije.

- Danas je crnogorska javnost, konačno dobila jasnu i nespornu informaciju da je menadžment Uprave Policije na čijem je čelu tada bio Vesko Damjanović, koga je za V.D. direktora Uprave policije postavila Vlada Zdravka Krivokapića, skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru ubicama Kavačkog klana Belivuku i Miljkoviću, kazali su iz DF-a.

- Poznata je činjenica da je Milivoje Katnić u dubokim, ličnim, prijateljskim vezama i odnosima sa Zoranom Lazovićem koji je bio zamenik direktora UP i član kolegijuma UP koji je doneo spornu odluku, pa postoji osnovana sumnja da je Katnić pokušao javno da zaštiti svog pobratima od krivične odgovornosti, što samo po sebi predstavlja krivično delo i dovoljan razlog da ga VD VDT Burić odmah razreši dužnosti. Posebno, jer u svom postupanju u ovim procesima on jasno iskazuje svoju ličnu povezanost sa Lazovićem što ga čini pristrasnim i subjektivnim za obavljanje ove dužnosti. Posebno kada treba da postupa u slučajevima u kojima se pojavljuje interes njegovog pobratima - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)