VRHOVNI RABIN BiH: Aleksandar Zeković omalovažio Holokaust, za negiranje genocida nad Jevrejima treba krivično da odgovara!

Novosti onlajn

21. 08. 2021. u 18:36

DR Eliezer Papo, profesor na Ben-Gurion Univerzitetu i Vrhovni rabin Bosne i Hercegovine, ocenio je komentar korodinatora i člana Građanske Inicijative 21. maj Aleksandra Saše Zekovića kao “grubo omalovažavanje stradanja Jevreja u nezapamćenom pogromu koji su nad njima sproveli nacisti”!

ВРХОВНИ РАБИН БиХ: Александар Зековић омаловажио Холокауст, за негирање геноцида над Јеврејима треба кривично да одговара!

Foto: Borba

“Konačno rešenje” (Die Endlösung) bio je naziv nacističkog plana za sistematski genocid nad evropskim Jevrejima koji je doveo do najsmrtonosnije faze Holokausta. Adolf Hitler je ovaj monstruozni plan koji je kreirao Hajnrih Himler nazavao “Konačno rešenje Jevrejskog pitanja”.

Zekovićevu asocijaciju profesor Papo okarakterisao je kao izazivanje nacionalne i verske mržnje u Crnoj Gori, uz ocenu da je on ovom izjavom “ne samo pokušao da domaće verske i nacionalne nasilnike prikaže kao navodne žrtve, već je i grubo omalovažio stradanje Jevreja u nezapamćenom pogromu koji su nad njima sproveli nacisti”.

Rabin je ispravno primetio da se u Crnoj Gori tek radi o normalnom događaju ustoličenja jednog verskog poglavara, čemu se protivi mala grupa vernika nepriznate verske zajednice. On je, međutim, istakao da Zeković negira genocid nad Jevrejima i da bi za to trebalo krivično da odgovora!

Prenosimo integralno javno reagovanje Rabina Dr Eliezer Papa:

"Samo u SEKULArno-naDRLjanoj MNE, aktivista za ljudska prava, ministar u starorežimskoj vladi, Aleksandar Saša Zeković, serbez ridikulizuje Holokaust i ismejava nemačko konačno rešenje “jevrejskog pitanja”… Po njemu ispada da se isto sastojalo u tome sto je nemačka vlada obezbedila ustoličenje vrhovnog rabina kog je većina jevrejskih vernika ionako htela, dok se jedna grupica vernika, nepriznata od svih drugih jevrejskih organizacija, time osetila ugroženom. Trebalo bi odmah uložiti tužbu za negiranje genocida i ismevanje Holokausta. Ako su im ovakvi borci za ljudska prava, kakvi li su borci za neljudska?"

Zanimljivo, komentar Zekovića objavljen na portalu Analitika bliskom političkom kružoku koji stoji iza NVU Inicijativa 21. maj, naprasno je izbrisan. Tragovi na internetu (kao i oni drugi, podobni za sudsku obradu), su, međutim, sačuvani, piše 24hrs.me.

Foto: Borba

Sadržaj je izbrisan i sa Facebook stranice portala Analitika.

Foto: Borba

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri