SPORTISTI SU ZLATNA MEDALJA GRADA: Olimpijska noć u Herceg Novom, diče se savremenim gladijatorima (FOTO)

V. V.

15. 08. 2021. u 17:17

U PARKU Boka u centru grada, uz koncert Vlade Georgieva, Opština i Javna ustanova kulture Herceg fest priredili su Olimpijsku noć i tako pozdravili hercegnovske olimpijce.

СПОРТИСТИ СУ ЗЛАТНА МЕДАЉА ГРАДА: Олимпијска ноћ у Херцег Новом, диче се савременим гладијаторима (ФОТО)

Foto: V. V.

Dobrodošlicu je olimpijcima poželeo predsednik Opštine Stevan Katić zahvalivši im "na najboljoj promociji Herceg Novog" i naglasivši da su oni "zlatna medalja našeg grada".

- Novljani su prethodnih mesec dana pratili sportska dešavanja imajući osećaj da branite i boje grada iz kojeg potičete... Herceg Novi, kao grad od tridesetak hiljada stanovnika, predstavlja svojevrstan fenomen – dati 21 olimpijca, među kojima je 13 sportista, pet trenera, doktor, fizioterapeut i sudija, predstavlja razlog za ponos, rekao je Katić. On je  potom naglasio "imamo najboljeg strelca u vaterpolu i člana idealnog tima ove Olimpijade – Aleksandra Ivovića, tu je i nosilac zlatne medalje – naš Andrija Prlainović. Milivoj Dukić, napravio je gotovo nemoguć podvig – po izazovnim vremenskim uslovima ostvario je rezultat karijere, pobedivši na drugoj olimpijskoj regati u Tokiju. Naša Novljanka Ana Dabović igrala je u polufinalu Olimpijskog turnira, a pre samo mesec dana osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, rekao je Katić i poručio da taj potencijal moramo i negovati.

Foto: V. V.

- Svima vam želim još mnogo uspeha, vrhunskih sportskih rezultata i trofeja. To će biti vaše pobede, i pobede Herceg Novog, poručio je Katić.

Brojni meštani i gosti a među njima i ministarka nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, pozdravili su olimpijce u sjajnoj slavljeničkoj atmosferi kojoj je dobrom energijom dodatno doprineo popularni Barba Vlada Georgiev.

U ime olimpijaca zahvalili su Ana Dabović, Andrija Prlainović, Milivoj Dukić i Aleksandar Leka Ivović. Ivović je, kao i u Tokiju posebno čestitao Andriji Prlainoviću i istakao da veruje da će i neke nove generacije mladih u Herceg Novom nastaviti tim pobedničkim stazama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna