PLIVAČKI MARATON U BARU: Važan cilj - skretanje pažnje na potrebu bazena

B.D.

15. 08. 2021. u 11:15

IAKO primorski grad Bar nema zatvoreni bazen na koji Barani čekaju decenijama. Obećanja je istina bilo, ali u predizbornim kapanjama, međutim, bazena do danas nema.

ПЛИВАЧКИ МАРАТОН У БАРУ: Важан циљ - скретање пажње на потребу базена

FOTO: B.D.

Da bi se skrenula pažnja da je potreban bazen održan je "maraton za baze". Dvadeset tri takmičara otplivala su prvog dana vikenda 5,5 kilometara dugu trasu od Bara do Sutomora. Prvi do cilja stigao je Filip Matović. Drugo mesto pripalo je Aleksandru Jahaju, dok je trećeplasirani bio Šefko Gaši-Špic, koji čak 21. put učestvuje u maratonu.

FOTO: B.D.

Tekst potpisa

"Maraton za bazen", takmičenje koje je imalo tri decenije dugu tradiciju, obnovili su prošle godine profesor Đorđe Okuka i Dalibor Pelević, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti da Bar, iako najveća primorska opština, i dalje nema olimpijski, zatvoreni bazen, te da ovo predizborno obećanja treba da bude ispunjeno.

Polazak je bio u 8 sati ispred hotela Sozina, a prve plivače ispred hotela "Princess" organizatori su dočekali još pre 10 sati. Najmlađi plivač koji je stigao na cilj bio je Emir Alković (15), a među najstarijima je bio i poznati barski slikar Vlado Iličković.

Organizatori proučuju da se nadaju reakciji nadležnih, a ako ona izostane u planu je održavanje duplo dužeg maratona, koji bi se plivao od Bara do Čanja.

Plivački maraton je, ranije je održavan u periodu od 1980. do 2009. godine.

Maraton je imao i humanitarni karakter

Ove godine,"Maraton za bazen" imao je i humanitarni karakter, pa su učesnici i svi ljudi dobre volje koji su bili u mogućnosti mogli da doniraju novac NVU "Žene Bara", koje rukovode Narodnom kuhinjom u našem gradu i koje, prema rečima organizatora - svakog dana spreme 250 obroka, što je jedna veća svadba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna