KOMPLETNO VAKCINISANA TEK TREĆINA BARANA: Epidemiolog upozorava - "Osobe koje su prošle godine imale virus gube antitela"

B.D.

07. 08. 2021. u 11:45

MANjE od trećine populacije do sada je vaksinisano na teritoriji barske opštine koja po poslednjem popisu stanovništva ima 44.057 stanovnika.

КОМПЛЕТНО ВАКЦИНИСАНА ТЕК ТРЕЋИНА БАРАНА: Епидемиолог упозорава - Особе које су прошле године имале вирус губе антитела

Foto: B. D.

Tokom druge godine epidemije korona virusa stav lekara je jasan -  jedini način da se izborimo sa epidemijom je – masovna vakcinacija.

- Od ukupnog stanovništva koje živi na teritoriji barske opštine 25 % je kompletno vakcinisanih. Oko 30 % je prebolelo kovid 19. To još nije dovoljno za postizanje kolektivnog imuniteta za koji treba 70-80 % populacije da bude imuno . Do sada je kompletno vakcinisano 11. 233 osoba (prva i druga doza). Treba napomenuti da osobe koje su imale kovid 19 prošle godine već gube antitela, postaju “kandidati” za novo obolevanje, kazao je dr Zoran Vojinović - epidemiolog Opšte bolnice Bar.

Istina je da po pitanju koronavirusa ima još nepoznanica. Ishod obolelog, smatraju lekari, mnogo zavisi od individulanog imuniteta.

U Crnoj Gori je 20. februara počela vakcinacija protiv virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)