BRAČNI PAR POD LUPOM INSPEKTORA: Predsednica UO ZZZCG optužila bivše direktore da su oštetili državu

I. D. S.

07. 08. 2021. u 07:39

UPRAVA policije pokrenula je istragu protiv bračnog para Jelić, Zorana i Vukice, bivših direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a koji su, navodno, nezakonito trošili državni novac dok su bili na čelu te državne institucije.

БРАЧНИ ПАР ПОД ЛУПОМ ИНСПЕКТОРА: Председница УО ЗЗЗЦГ оптужила бивше директоре да су оштетили државу

Vukica Jelić i Zoran Jelić

Prema tvrdnjama predsednice Upravnog odbora ZZZ Hadži Vesne Vujošević, bivši čelnici ZZZ su nezakonitim poslovanjima oštetili državu za šest miliona evra. Ipak, Jelići negiraju krivicu, te su protiv Vujoševićeve najavili krivičnu prijavu.

Kako je saopštila Vujoševićeva, u periodu kada je direktor ZZZ bio Zoran Jelić, Državna revizorska institucija je kontrolisala poslovanje Zavoda i formiranje komisija koje su bile sumnjive. Tada su doneli odluku da se komisije koje su bile nepotrebne rasformiraju, a da članovi komisije vrate novac koji su uzeli. Međutim, par dana nakon što je Jelić ispoštovao preporuke DRI, opet je formirao iste komisije i pritom članovi komisija su primali i varijable "za povećan obim posla". Prema njenim rečima, te komisije formirane su od 2008. do 2016. godine.

- Zbog ovih drastičnih propusta direktora, zaposleni, angažovani u tzv. faktički "nepostojećim komisijama", stiču osnov za utuženje kako bi dobili svoje nadoknade, za koje su već bili plaćeni varijabilnim dodatkom. Brojna utuženja pokrenuta su ne samo od zaposlenih, čija su prava bila uskraćena, već su se u svojstvu tužilaca našli i bračni par Vukica i Zoran Jelić, koji su takođe sa ostalim tužiocima primili novčanu naknadu od 13.000 evra za štetu koju su "sami sebi učinili", a čijom nemarnošću je i došlo do ove situacije - navela je Vujoševićeva.

Vujoševićeva tvrdi da za pravdanje isplata subvencija zarada osoba sa invaliditetom, DRI je utvrdila da za isplate u iznosu od 211.395,75 evra nije prikazan dovoljan ili adekvatan dokaz na osnovu kojeg je isplaćena subvencija.

Ipak, povodom optužbi direktorke UO ZZZ oglasili su se Jelići navodeći da su njene tvrdnje neistinite.

- Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zloupotrebama. Tek je gnusna, bedna laž da su naša deca koristila reprezentaciju Zavoda. Podnećemo krivičnu prijavu protiv predsednice UO i tražiti da iznese dokaze za svoje tvrdnje, u protivnom moraće da snosi posledice nepoštenog činjenja - saopštili su Jelići.

DECA "SPISKALA" 30.000 EVRA?

VUJOŠEVIĆEVA je istakla i da je prilikom pregleda dokumentacije uočeno da je u ugostiteljskom objektu AND1 za nekoliko godina potrošen novac Zavoda za zapošljavanje i to u iznosu od 30.000 evra. Navedena sredstva u najvećoj meri trošile su osobe koje nisu zaposlene u ZZZ, a reč je o deci bračnog para Jelić - ukazala je Vujoševićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna