DEMOKRATSKI FRONT POZIVA NA ODGOVORNOST: Ivan Vuković i rukovodioci komunalnih službi da podnesu ostavke zbog požara

Novosti online

30. 07. 2021. u 19:19

GRADONAČELNIK Glavnog grada Ivan Vuković treba da podnese ostavku zbog požara na brdu Gorica, sopštili su iz DF-a.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОЗИВА НА ОДГОВОРНОСТ: Иван Вуковић и руководиоци комуналних служби да поднесу оставке због пожара

Foto: Fejsbuk

U DF-u samtraju da bi zajedno sa Vukovićem ostavke morali podnijeti rukovodioci komunalnih službi, Vodovoda, gradske čistoće i JP Zelenilo koji nisu očistili brdo Gorica i tako omogućili da se desi ova katastrofa.

- Za požar na brdu Gorica, koje se posebno čuva u ljetnjim mjesecima, neko mora snositi odgovornost, a to su oni koji vode Glavni grad, kao i rukovodstva komunalnih službi, vodovoda, gradske čistoće i JP Zelenilo koji nisu očistili brdo Gorica i tako su omogućili da se desi ova katastrofa.

U nekom ranijem vremenu boljih vlasti u Podgorici, na tom brdu su uvek dežurala vatrogasna vozila i stražari, a takođe je razvučena i održavana snažna vodovodna mreža koja je predviđena za gašenje požara, koja ovih dana nije funkcionisala.

Očigledno je da su ovoga puta zakazali najodgovorniji ljudi grada i da su zbog njihovih grešaka pluća Podgorice u potpunosti uništena. Da nije bilo pravovremene intervencije avio-helikopterske jedinice direktorata za vanredne situacije i požrtvovanosti vatrogasaca verovatno bi čitavo brdo izgorelo.

Nije nam jasno šta sa ostavkama čekaju gradonačelnik Vuković i rukovodioci pomenutih službi. Zna se da su požari svakodnevna opasnost u ovim mjesecima, ali tu činjenicu su prenebregli oni koji to nisu smjeli. Uostalom, nije dovoljno slikati se sa crijevom i naprtnjačom, nego organizovati posao, kako ne bi trpjeli grad i građani - navodi se u saopštenju DF-a.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a