PORUKA MARTINA KLUSA: "O budućnosti Crne Gore trebalo bi da odlučuju samo Crnogorci"

V. K.

21. 07. 2021. u 21:21

O BUDUĆNOSTI Crne Gore bi trebalo da odlučuju samo Crnogorci, i niko drugi, poručio je u intervjuu za Televiziju Crne Gore državni sekretar u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova slovačke Martin Klus.

ПОРУКА МАРТИНА КЛУСА: О будућности Црне Горе требало би да одлучују само Црногорци

foto: B: Dabić

- Ako imamo neke probleme moramo biti veoma iskreni i glasniji prema zemljama koje se mešaju, jer to nije u skladu sa međunarodnim zakonom. Smatram da o budućnosti Crne Gore moraju da odlučuju samo Crnogorci, niko drugi. To je ono što naši prijatelji iz regiona treba da čuju i ovde sam da pričam o tome veoma jasno - rekao je Klus, poručujući da ne može da zamisli mirne odnose i stabilizaciju Zapadnog Balkana bez Evropske unije (EU).

- Zato zemlje članice EU moraju da se vrate korenima i da pričamo o tome kako da se stabilizuje region kroz, na primer, pregovarački proces i o perspektivi procesa proširenja. Zato verujem da se moramo vratiti toj ideji i da razgovaramo sa svakom zemljom pojedinačno u ovom regionu, uključuju i Istočni Balkan, gde na primer bilateralni problemi nisu dio evropskog integracijskog procesa - kazao je Klus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)