SEĆATE SE SUPENDOVANE UČITELJICE IZ CRNE GORE: Evo šta se sada dešava sa Radom Višnjić koja je pozvala učenike na moleban

B. Dabić

19. 07. 2021. u 17:18

DIPLOMIRANA učiteljica Rada Višnjić imenovana je za vršioca dužnosti direktora JU Osnovna škola „Jugoslavija“ u Baru.

СЕЋАТЕ СЕ СУПЕНДОВАНЕ УЧИТЕЉИЦЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Ево шта се сада дешава са Радом Вишњић која је позвала ученике на молебан

Foto: B.Dabić

Prema rešenju ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta dr Vesne Bratić, Višnjić, koja je, podsetimo, suspendovana prošlog oktobra zbog toga što je pozivala učenike na moleban, imenovana je na ovo mesto na period od šest meeseci, počev od 12. jula tekuće godine.

Višnjić je  tu informaciju podelila na svom Fejsbuk profilu, kao i rešenje uz komentar "Vesna Beatić ispade brat...hvala joj do neba".

Kako se u istom navodi rešenje je doneto na osnovu člana 81, stav 1 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

"Rada Višnjić, diplomirana učiteljica VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije imenuje se za vršioca dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija“ Bar, na period od šest meseci, počev od 12. jula 2021. godine. Imenovana ostvaruje prava iz radnog odnosa u skladu sa zakonom“, stoji u dokumentu, gde se dodaje i da je rešenjem ministarke Bratić od 12.jula 2021. godine Biljana Vukmanović, profesorica srpske književnosti i jezika, VI nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije razrešena dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija““.

- Saglasno navedenom stekli su se uslovi da ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta, u skladu sa ovlašćenjem iz člana 81,stav 1, Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, imenuje vršioca dužnosti direktora navedene ustanove, na period od šest meseci. Imajući u vidu navedeno, za vršioca dužnosti JU OŠ „Jugoslavija“ Bar imenujem Radu Višnjić, diplomiranu učiteljicu, VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije, na period od šest meseci. Imajući u vidu navedeno, za rešeno je kao u dispozitivu“, stoji u rešenju, koje potpisuje ministarka Bratić, uz napomenu da se protiv ovog rešenja može pokrenuti spor kod nadležnog suda u roku od 15 dana od dana dostavljanja.

POZVALA UČENIKE NA MOLEBAN PA SUSPENDOVANA

Podsetimo, u žiži javnosti učiteljica Višnjić  dospela je nakon što su njeni učenici na času likovnog crtali štrumfa čija je pozadina bila u bojama trobojke. Diplomirana učiteljica Rada Višnjić suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenike na moleban putem Vajber grupe. Početkom iste godine, protiv Višnjić je pokrenut disciplinski postupak, jer je đacima zadala da nacrtaju trobojku. U januaru je dobila uslovni otkaz, da bi u oktobru, nakon upućivanja poziva učenicima da dođu na moleban, bila suspendovana s posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna