NEODGOVORNE IZJAVE PALMERA NE UGROŽAVAJU IMIDŽ KINE: Još jedno reagovanje ambasade Kine u Podgorici na istupe zvaničnika SAD

M. S.

10. 07. 2021. u 00:36

KINESKA ambasada već je iznela jasan stav, da visoki američki zvaničnik ne upire prstom neodgovorno u odnose i saradnju između Kine i Crne Gore.

НЕОДГОВОРНЕ ИЗЈАВЕ ПАЛМЕРА НЕ УГРОЖАВАЈУ ИМИЏ КИНЕ: Још једно реаговање амбасаде Кине у Подгорици на иступе званичника САД

Tanjug

Nažalost, gospodin Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan SAD-a, je pre odlaska iz Crne Gore, u televizijskom gostovanju na "TV Vijesti", govorio o "zamci kineskog dugovanja". Izgleda da je to bila jedna od svrha njegove posete Crnoj Gori, te da je želeo uzburkati javnost. Na osnovu ovakvih izjava možemo vidjeti da je on navikao da bude svojevrstni "tutor" u drugim zemljama. Sumnjamo da se narod Crne Gore slaže sa njegovim neosnovanim optužbama, imajući u vidu da dolaze od visokog američkog zvaničnika, koji predstavlja zvanične politike i očekivane ciljeve SAD - saopštila je u petak veče ambasada Kine u Podgorici.

- Želeli bismo da gospodina Palmera pitamo, zašto SAD nisu pružile pomoć, u trenutku kada je crnogorski narod želeo da izgradi auto-put? Tokom svoje posete Palmer je trebalo da se dobro fokusira na odnose između SAD i Crne Gore, a ne da nanese štetu odnosima Kine i Crne Gore, te da unižava imidž Kine, pod izgovorom da je dobro za Crnu Goru. Verujemo da neodgovorne izjave američkog zvaničnika ne mogu da ugroze kinesko-crnogorske odnose, kao i prijateljsku saradnju i imidž Kine u Crnoj Gori i regionu, kroz njegove negativne etikete - kaže se u reagovanju kineske ambasade u Podgorici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a