MILO ĐUKANOVIĆ UZ LAŽNU DRŽAVU: Crnogorski predsednik se založio za tzv. Kosovo

Tanjug

05. 07. 2021. u 17:24

PREDSEDNIK Milo Đukanović kaže da Evropska unija treba da odobri viznu liberalizaciju za tzv. Kosovo i da da dodatni impuls pregvaračkom procesu sa Crnom Gorom i Srbijom.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ УЗ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Црногорски председник се заложио за тзв. Косово

Foto: Arhiva

Đukanović je u intervjuu za skopsku TV21 rekao da je mišljenja da EU što pre treba da otpočne pregovore sa Severnom Makeodinijom i Albanijom.

- Treba dati viznu liberalizaciju (tzv.) Kosovu i dodatan impuls pregovaračkm procesu sa Crnom Gorom i Srbijom - poručio je Đukanović.

Primetio je i da zastoj u proširenju Evropske unije, kada je na red došao zapadni Balkan, otvara prostor za upliv trećih strana.

- Nažalost te treće strane nastupaju sa platformi koje su suprotsavljene suštinskim evropskim interesima i to unosi dodatnu konfuziju u politike država Zapadnog Balkana - rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima sada svedočimo obnovljenim idejama o prekompoziciji Zapadnog Balkana.

Dodao je da su to one ideje s početka 90-tih godina prošlog veka, kada su na delu bile ideje formiranja tri velike države Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja