BRANIĆEMO CRKVU KAO I DO SADA: Poslanica DF tražila da policija interveniše protiv huligana koji su napali Cetinjski manastir (VIDEO)

M. S.

17. 06. 2021. u 23:37

JELENA Božović, poslanica DF u Skupštini Crne Gore, je zatražila da policija interveniše i spreči huligane koji su napadali i pokušali da prodru u Cetinjski manastir.

БРАНИЋЕМО ЦРКВУ КАО И ДО САДА: Посланица ДФ тражила да полиција интервенише против хулигана који су напали Цетињски манастир (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Tim povodom ona je izjavila:

- Pored svega nemilog o čemu smo se danas u parlamentu izjašnjavali, sa Cetinja su stigli snimci na kojima se vidi kako grupica huligana opet nasrće na manastir i uznemirava sveštenstvo. Ovakve scene koje se na Cetinju ponavljaju, obično ne nailaze na osudu većeg dela medija i opšte javnosti osim vernika SPC. Kao poslanica reagovala sam i pozvala nadležne da ozbiljno pristupe rešavanju ovog problema i obezbede policijsku zaštitu manastiru, a ovu grupicu sankcioniše - rekla je Jelena Božović. - Pomenula sam u obraćanju formiranje parapolicijskih jedinica jer mnogim medijima u Crnoj Gori na drugačiji način nije moguće skrenuti pažnja, a ni policiji jer da je policija adekvatno ragovala ova grupa huškača, ničim izazvana ne bi smela ovako da se ponaša i uporno provocira sukobe koji nikome nisu potrebni.

Prema njenim rečima “usledilo je medijsko interesovanje jer im je sada važnije to što će neko da brani crkvu od toga što neko nasrće na crkvu“.

- Kako je svih pet članova cetinjskog SD reagovalo i tražilo da me policija procesuira, još je jasnije ko stoji iza organizovanih napada na cetinjski manastir. Razočaraću opoziciju koja bi jedva dočekala sukobe i reći da niti ja niti bilo ko u mom okruženju ima mogućnost niti nameru da osniva bilo kakve parapolicijske formacije, ali je dovoljno da se zna da ćemo itekako braniti crkvu kao što smo je branili i do sad - poručila je Jelena Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!