NEMA ŠVERCA BEZ DOZVOLE SA VRHA: DF - Akcija elitne policijske jedinice u Baru - brukanje države

S. Đokić

16. 06. 2021. u 18:24

"BRUKANjE države" - tako je ukratko lider DF Nebojša Medojević ocenio akciju pripadnika specijalne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala koji su maskirani i naoružani dugim cevima ušli u Luku Bar u potrazi sa švercovanim cigaretama.

НЕМА ШВЕРЦА БЕЗ ДОЗВОЛЕ СА ВРХА: ДФ - Акција елитне полицијске јединице у Бару - брукање државе

Foto: B. Dabić

Cigarete su pronašli, ali po svemu sudeći legalne, zbog čega Medojević ocenjuje da ovakav potez predstavlja jalovu akciju i jeftini marketing vlade Zdravka Krivokapića koja nema političku volju za obračun sa organizovanim kriminalom.

- Zbog toga imamo i ovakve karikaturne akcije gde se najelitnije jedinice policije koriste za najobičnije istrage. Svi u Crnoj Gori znaju ko švercuje cigarete, kako se švercuju cigarete, ko i na koji način, i ko zarađuje novac od toga. Jasno je da se šverc cigareta ne može raditi bez odobrenja premijera, bez odobrenja šefa službi, direktora policije i ja sam to i ranije rekao, poznavajući modus operandi, da i oni imaju profita od ovih švercerskih poslova - kazao je Medojević.

Foto: B. Dabić

Na pitanje da li će svoje reči potkrepiti konkretnim dokazima, Medojević kaže da je kao deo vlasti ukazao da se šverc nastavlja.

- To je notorna činjenica. Dakle, 94 šlepera su izašla iz Luke Bar, cigarete koje ulaze u Luku sa broda, čije ime znam. Poznato mi je i ime agenta koji dolazi na taj brod i preuzima cigarete, kao i ime carinika. To je poznato i Milivoju Katniću, glavnom specijalnom tužiocu i Dejanu Vukšiću direktoru ANB i Zoranu Brđaninu, direktoru uprave policije - kazao je Medojević.

Foto DF

RIZIK PO BEZBEDNOST

DEJAN Vukšić je bio pod merama ANB kao advokat "kavačkog klana". Nije obezbeđena saglasnost Skupštine. Premijer vrlo direktno krši ustavni poredak, ugrožava ustavnu, civilizacijsku kategoriju, a to je građanska kontrola vojske i službi bezbednosti - komentarisao je Medojević imenovanje Vukšića na čelo ANB. - Ulazimo u opasnu bezbednosnu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki