BRANIOCI PRED SUDIJOM: Postupak zbog nepoštovanja odluke Advokatske komore o obustavi rada

I. D. S.

14. 06. 2021. u 07:39

ZBOG toga što nisu poštovali odluku Advokatske komore da se do dogovora sa Vladom Crne Gore o uslovima fiskalizacije za tu delatnost stupa u štrajk, četiri advokata uskoro će se naći pred disciplinskim sudijom, dok se postupanje devet advokata proverava.

БРАНИОЦИ ПРЕД СУДИЈОМ: Поступак због непоштовања одлуке Адвокатске коморе о обустави рада

Foto Advokatska komora

Prema rečima disciplinskog tužioca Advokatske komore Sava Popovića, zbog kršenja Odluke UO Advokatske komore o opštoj obustavi pružanja pravne pomoći advokata pokrenuo je pet disciplinskih postupaka, četiri protiv advokata, a jedan protiv advokatskog pripravnika, a u fazi izviđaja se trenutno nalazi devet postupaka.

- Postupajući disciplinski tužilac je, u smislu kršenja Odluke UO Advokatske komore o opštoj obustavi pružanja pravne pomoći advokata, pokrenuo pet disciplinskih postupaka, pri čemu su dva disciplinska postupka pokrenuta protiv istog advokata, pa je moguće da će doći do spajanja postupka od strane disciplinskog suda, od čega su četiri disciplinska postupka pokrenuta protiv advokata, a jedan protiv advokatskog pripravnika - kazao je Popović.

Dodaje, da disciplinski postupci nisu okončani, glavni pretresi su zakazani, tako da nisu izrečene disciplinske mere, a na disciplinskom sudu je, u krajnjem, da utvrdi da li je teže povređena advokatska dužnost u svakom pojedinom slučaju i da eventualno izrekne odgovarajuću disciplinsku meru, propisanu Zakonom o advokaturi.

Osim već pokrenutih postupaka, moguće je iniciranje i novih budući da Komora ima informacije da se još nekoliko advokata oglušilo o izdato uputstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri