KRIVOKAPIĆ SE PRAVDA, UGOVOR I DALJE NIJE POTPISAN: Premijer Crne Gore se obratio Joanikiju, traži oprost od njega (FOTO)

M. S.

02. 06. 2021. u 20:16

PREDSEDNIK vlade Crne Gore, obratio se pred hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici mitropolitu Joanikiju tražeći oprost od njega. Krivokapić i pored obećanja i dalje nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

КРИВОКАПИЋ СЕ ПРАВДА, УГОВОР И ДАЉЕ НИЈЕ ПОТПИСАН: Премијер Црне Горе се обратио Јоаникију, тражи опрост од њега (ФОТО)

Foto: M. Janjušević

- Mi u različitim trenucima imamo ponekad i neka obećanja koja treba da iskažemo. Meni jedino zavet Mitropolije Crnogorsko-primorske, Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog, I naravno kapela na Lovćenu koja je simbol nečega što smo svi morali da shvatimo da smo tada izgubiili jedan od najvažnijih blagoslova Crne Gore.Vi ste danas vratili taj blagoslov, pokazali najboljim primerom da je sabornost I jedinstvo Srpske pravoslavne crkve,  važnije od svega, kazao je Krivokapić, koji je potom ustvrdio:

Što se tiče temeljnog ugovora, ja Vam sada obećavam da ćemo mi to rešiti na jabolji način! Na zadovoljstvo I SPC I države Crne Gore. Dobro nam došli I verno služili našem narodu!

- Vi ste dostojan naslednik trona Svetog Petra Cetinjskog I našeg mitropolita Amfilohija. Ja sam to u svakom trenutku svedočio I kazao. Ako sam nešto pogrešio, ja Vas molim za oprost, jer jedino ste Vi taj koji to može da razume do kraja.I da znate da ništa nisam uradio što ne bi blagoslovio mitropolit Amfilohije - kazao je on.

Podsećamo, Krivokapić i dalje odbija da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, što su saopštili i patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije tokom sabora na koji je premijer Crne Gore došao nenajavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri