"NA MNOGAJA LJETA": Reakcije crnogorskih zvaničnika na izbor Joanikija za mitropolita

Novosti onlajn

29. 05. 2021. u 20:50

PREDSEDNIK crnogorske Skupštine i potpredsednik Vlade, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, čestitali su dosadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju izbor za novog mitropolita crnogorsko-primorskog.

НА МНОГАЈА ЉЕТА: Реакције црногорских званичника на избор Јоаникија за митрополита

Foto: N. Skenderija

- Verujem da ćemo svi zajednički sa svojih pozicija dati doprinos promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u našoj državi, ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde“, poručio je Abazović na Tviteru.

Bečić je istakao da je uveren da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

- Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama - napisao je Bečić na Tviteru.

​Bečić je uputio čestitku i novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom, Metodiju.

​- U uverenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju veru i da ćete biti duhovni oslonac verujućem narodu. U nadi da ćete dugovečno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, najiskrenije Vam čestitam - naveo je Bečić.

​On je istakao da ga dodatno raduje jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici, kako je naveo, njegovog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija.

Oglasio se i Krivokapić

Na svom Tviter profilu oglasio se i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

- Srećan sam jer je Mitropolija crnogorsko-primorska dobila Mitropolita za kog smo se molili. Vjerujem da će Mitropolit Joanikije biti dostojan nasljednik Mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine. Dostojan! Na mnogaja ljeta! - napisao je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki