KRIVOKAPIĆ SE OPET PRAVDA I OPTUŽUJE DF: Oglasio se na tviteru, obećava potpis na Temeljnom ugovoru koji je sam odložio

Novosti online

29. 05. 2021. u 12:34

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo se danas oglasio u pokušaju da opravda seriju čudnih poteza koje je povlačio prethodnih dana.

КРИВОКАПИЋ СЕ ОПЕТ ПРАВДА И ОПТУЖУЈЕ ДФ: Огласио се на твитеру, обећава потпис на Темељном уговору који је сам одложио

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

- Pre dva dana, nekoliko sati pred odlazak u Beograd, u odgovoru na klevete jednog od lidera DF-a, javnosti sam najavio da je pripremljena afera. I danas ponavljam: Neće vam to proći! Temeljni ugovor će biti potpisan uz narod Crne Gore koji se za njega izborio. Onako kako to i dolikuje - rekao je Krivokapić.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić izjavio je danas da je Krivokapić uoči izbora tom savezu sa visokih crkvenih adresa predložen kao garant da će usaglašeni Temeljni ugovor države Crne Gore i Crkve biti potpisan.

Mandić je za TV Pink rekao i da je u vladi postojala dvotrećinska podrška za potpisivanje usaglašenog Ugovora, a da sada DF dobija političke izjave da to jeste bitno, ali da će se uraditi drugi put.

Podsećamo, Krivokapić je došao u Beograd u pokušaju da utiče na izbor novog mitropolita crnogorsko-primorskog. Nakon toga su mu i patrijarh Porfirije i vladika Joanikije, za čijeg se zaštitnika predstavlja u javnosti, poručili da mora što pre da potpiše Temeljni ugovor.

Tim ugovorom bi se osigurale svetinje i imovina SPC, koja je stalno na udaru vlastodržaca u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili