ĐUKANOVIĆ PORUČIO KRIVOKAPIĆU: Funkcija ti izmiče iz ruku

V.K.

27. 05. 2021. u 22:48

UMESTO fanatične opsednutosti likom i delom Predsednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, predsednik Vlade skoncentriše na obnašanje funkcije koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

ЂУКАНОВИЋ ПОРУЧИО КРИВОКАПИЋУ: Функција ти измиче из руку

Foto: Tanjug

Reagovanje je usledilo povodom izjave premijera  Krivokapića da je Đukanović vratio tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran.

- On je današnju izjavu Krivokapića u Skupštini ocenio kao potvrdu činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih. Dodao je i da bi umesto praznih pretnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo krajnje nužno da predsednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

- Ozbiljno kršenje nezavisnosti Tužilačkog saveta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da "nije uverena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprečavanja rizika od politizacije Tužilačkog saveta",  samo su deo razloga koji su jasno iskazani od strane Predsednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu,  saopšteno je iz kabineta.

- Današnja izjava predsednika Vlade jasna je i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa, poruka je iz kabineta predsednika Crne Gore.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri