NOVOM ISTRAGOM DO UBICE: Ni posle 17 godina nije rasvetljena likvidacija Duška Jovanovića, urednika "Dana"

V. K.

27. 05. 2021. u 18:07

U NOĆI između 27. i 28. maja pre 17 godina, dok je ulazio u svoj automobil posle zaključenja broja "Dana", na glavnog i odgovornog urednika Duška Jovanovića je iz "kalašnjikova" ispaljeno više hitaca.

НОВОМ ИСТРАГОМ ДО УБИЦЕ: Ни после 17 година није расветљена ликвидација Душка Јовановића, уредника Дана

Foto: Vlada Crne Gore

Posle nekoliko časova Jovanović je preminuo, a nadležni državni organi za celo ovo vreme uhapsili su i osudili Podgoričanina Damira Mandića za saučesništvo u ubistvu. Premijer Zdravko Krivokapić najavio je novu istragu kojom će se doći do nalogodavca ubistva Jovanovića.

Advokati porodice Jovanović isticali su da propusti policije u istrazi u noći ubistva ukazuju na činjenicu da su ubice, odnosno nalogodavci, imali logističku podršku od nekoga iz policijskih struktura i da im je omogućeno da pobegnu i prikriju tragove.

Na mesto zločina venac su položili premijer Krivokapić i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

- Mi moramo da dovedemo do pravde, inače ne treba da se sastajemo na ovim mestima. Crna Gora mora da krene drugim putem - gde će odgovarati svako ko je kriv. Pravda treba da bude dostupna svima bez selektivnosti. Ubiti ga zbog iskazane reči nije primereno u bilo kom vremenu. To nam daje obavezu da posle 17 godina krenemo u istragu, da znamo ko je nalogodavac jer sve dok ne dođemo do onih koji su to naložili ne možemo znati ništa a sve ovo mora da dovede do sudskog procesa i epiloga koji će dokazati ko je i zašto to uradio. Mnoga su pitanja bila otvorena, a ova Vlada želi da ih otvori ponovo i sa dokazima zatvori - poručio je Krivokapić.

KOČNICA KA EU

UBISTVO Duška Jovanovića je samo jedno od desetine nerasvetljenih u Crnoj Gori, koja su, uz korupciju, organizovani kriminal i fizičke nasrtaje na predstavnike medija, najčešći prigovori Crnoj Gori u valorizaciji demokratskih dostignuća i standarda na putu ka Evropskoj uniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a