DA SE GRAD POVEŽE REKAMA: Otvorena izložba idejnih rešenja za Linijski park, predstavljeni radovi 55 mladih arhitekata

S. B. M.

17. 05. 2021. u 23:47

POBEDNIČKI projekti 55 mladih arhitekata koji su radili idejna rešenja svih 10 celina budućeg Linijskog parka, predstavljeni su na izložbi ispod Pasarele kod Beton hale.

ДА СЕ ГРАД ПОВЕЖЕ РЕКАМА: Отворена изложба идејних решења за Линијски парк, представљени радови 55 младих архитеката

Foto Arhiva

Radovi na izgradnji Linijskog parka, koji će obuhvatiti površinu od 4,6 kilometara na prostoru od Beton hale do Pančevačkog mosta, trebalo bi da počnu krajem godine.

Izložbu su otvorili glavni gradski urbanista Marko Stojčić, predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović i direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov.

BITNO MIŠLjENjE GRAĐANA

DIREKTORKA Urbanističkog zavoda Vesna Tahov kazala je da se na ovom poslu radilo skoro dve godine. Ponovila je da su spremni da čuju sve sugestije i primedbe građana, kako bi budući park zadovoljio njihove zahteve.

Prema Stojčićevim rečima Linijski park biće najvažniji projekat uređenja javnih površina u Beogradu koji će se raditi u narednih nekoliko godina.

- Značajan je zato što je to potpuno ukidanje prepreke između urbanog i već izgrađenog dela Starog grada i Palilule sa obalom Dunava. Zadatak parka je da se grad konačno poveže sa rekama. Javni uvid u Plan detaljne regulacije linijskog parka je počeo i građani mogu da ga pogledaju.

Park će po kvadratnom metru koštati kao i svako parkovsko uređenje. Prema Planu generalne regulacije zelenih površina, Grad ima obavezu da dodatno poboljšava kvalitet života za pešake, bicikliste i podiže procenat zelenila, a ovo je jedan od projekata koji će u tome najviše pomoći - kazao je Stojčić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće