OTPAD POKULJAO PO OBNOVLJENOJ ULICI: Havarija u obnovljenom delu Ulice vitezova Karađorđeve zvezde u Mirijevu

S. Vidačković

04. 05. 2021. u 08:51

SAMO dan nakon što je obnovljena deonica Ulice vitezova Karađorđeve zvezde u Mirijevu puštena za saobraćaj, iz šahta na uglu sa Šejkinom ulicom potekla je kanalizacija.

ОТПАД ПОКУЉАО ПО ОБНОВЉЕНОЈ УЛИЦИ: Хаварија у обновљеном делу Улице витезова Карађорђеве звезде у Миријеву

Foto Arhiva

Žitelji Mirijeva bili su zgroženi u petak, nesnosan smrad se širio ovim delom zvezdarskog naselja, a pešaci nisu mogli da se kreću ulicom poplavljenom fekalijama.

Dežurna ekipa JKP "Beogradskog vodovoda i kanalizacija" izašla je na teren i ustanovila da je reč o "manjem zagušenju".

Posle njihove intervencije, voda je prestala da se sliva niz tek presvučeni asfalt u dužini od 800 metara, ali se neprijatan miris i dalje širio mokrim kolovozom. Sugrađani koji žive u ovoj ulici nisu krili ogorčenost jer su, kako nam kažu, prvo produžen rok za završetak rekonstrukcije ovog dela Ulice vitezova Karađorđeve zvezde, da bi odmah posle završetka radova nastala havarija.

Foto Arhiva

- Nisam mogao da verujem da sam, samo dan pošto su opštinari otvorili ovaj obnovljeni potez video kako se fekalije slivaju niz ulicu! - kaže Nikola K.

- Došli praznici, ljudi slobodni, a na put se ne može izaći od vode i smrada. Putari su ovde bili 20 dana duže nego što je predviđeno i opet nije urađeno kako treba.

TROTOAR JOŠ NEZAVRŠEN

RADOVI na ovoj deonici, koja je bila puna rupa, počeli su krajem marta. Zbog sanacije, dve autobuske linije bile su preusmerene na ulicu Mirijevski venac, zbog čega su na ulazu i izlazu iz Mirijeva bile velike gužve, gotovo u svako doba dana.

Stanari ovog zvezdarskog naselja žale se i na premali broj šahtova koji je postavljen na rekonstruisanoj ulici. Kažu da se ovde stalno zidaju nove zgrade, te da stare kanalizacione cevi ne mogu da podnesu toliko opterećenje. Strahuju da će im obilnije padavine napraviti haos koji će im ne samo onemogućiti prolazak ovom ulicom, nego da će napraviti i nehigijenske probleme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)