NIČE VILA BEZ "PAPIRA": Uprkos zabrani, u Ulici Beogradskog bataljona uveliko se zida drugi sprat

S. V.

30. 04. 2021. u 08:51

MEĐU vilama u mirnom delu Čukarice, u uskoj i lepo uređenoj Ulici Beogradskog bataljona na broju 71 niče nelegalna građevina.

НИЧЕ  ВИЛА БЕЗ ПАПИРА: Упркос забрани, у Улици Београдског батаљона увелико се зида други спрат

Foto Z.Jovanović

Uprkos rešenju gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, kojim se nalaže prekid bespravnih radova i zatvaranje gradilišta, investitor je sazidao garažu i gotovo dva sprata.

Građevinske table nema, narandžasta traka na kojoj piše "zatvoreno gradilište", nije dirnuta, ali je stara skinuta i bačena u pesak.

Reporteri "Novosti" u Ulici Beogradskog bataljona nisu zatekli radnike, ali na gradilištu stoje vreće sa cementom, mobilni toalet, alat, kao i lična oprema zidara. Sudeći po dosad urađenom, ukoliko se investitor ogluši o naređenje nadležnih da sruši dosad ozidano, ovde će nići vila sa garažom i bar dva povučena sprata.

UKLONILI REŠENjE O OBUSTAVI

IAKO su iz Gradske uprave rekli da je inspektor, prilikom zatvaranja gradilišta, u okviru redovne procedure okačio i kopiju rešenja o obustavi radova, taj papir nismo videli kod vile u izgradnji.

U Gradskoj upravi nam je rečeno da se postupak protiv odgovornog vodi i pred nadležnim tužilaštvom.

- Građevinski inspektor Sektretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta u Ulici Beogradskog bataljona 71 na Čukarici - objašnjavaju u nadležnom sekretarijatu.

RAMPA Nadležni su privremeno zatvorili gradilište, Foto Z.Jovanović

- U toku postupka doneto je rešenje o uklanjanju bespravno izvedenih radova. Takođe, doneto je rešenje kojim je zatvareno predmetno gradilište stavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište", pribijanjem kopije rešenja na vidnom mestu, kao i postavljanjem posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta. U toku je postupak i pred nadležnim tužilaštvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!