VELIKA PROMENA U BEOGRADU! Uskoro sva taksi vozila moraju biti u beloj boji, poznat i rok za usklađivanje

Tanjug

23. 04. 2021. u 09:53

GRADSKO veće Beograda usvojilo je u četvrtak Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu kojom se predviđa da sva taksi vozila koja rade na teritoriji grada budu u beloj boji, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У БЕОГРАДУ! Ускоро сва такси возила морају бити у белој боји, познат и рок за усклађивање

Foto:G.Šljivić

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, rekao da će se o toj odluci izjašnjavati odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici koja će biti održana 29. aprila, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Izmena se odnosi na obaveznu belu boju taksi vozila i na usaglašavanje odredbi ove odluke sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kako bi odluka bila usvojena na sednici Skupštine Grada Beograda zakazanoj za 29. april.

Foto: P. Mitić

 

Izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu predviđeno je da rok za usklađivanje boje vozila bude tri godine od dana stupanja na snagu ove odluke. Prelazni period od godinu dana važiće za taksi prevoznike koji vozila budu nabavljali iz sopstvenih sredstava, od trenutka važenja ove odluke, rekao je Vesić.

On je naveo da vozila koja taksi prevoznici nabavljaju putem subvencije Vlade Republike Srbije moraju odmah da budu bele boje.

- Želimo da beogradski taksisti imaju dobre automobile, da građanima pružaju najbolju uslugu i da posao taksiste postane cenjeno zanimanje - istakao je Vesić.

On je dodao da je uvođenje bele boje prvi korak ka uređenju ove oblasti u skladu s najboljim evropskim iskustvima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

deki

23.04.2021. 10:17

Pa da li je ovo normalno? pa taxi automobili se boje u boje koje nisu zastupljene na ulicama npr.jarko zuta,bez( Nemacka ) Jarko zelena..a ne belaaa..pa bela auta ima ko god stigne svaka susa ima belo auto!