ZAMENA LIFTA PRVA NA LISTI: Stambene zajednice u Beogradu sve češće traže građevinske dozvole od nadležnih

A. Z. K.

22. 04. 2021. u 12:41

STAMBENE zajednice u Beogradu najčešće se opštinama i Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove obraćaju sa željom da zajednički prostor zgrada obogate novim liftom, popravkom postojećeg ili kako bi sanirali krovove.

ЗАМЕНА ЛИФТА ПРВА НА ЛИСТИ: Стамбене заједнице у Београду све чешће траже грађевинске дозволе од надлежних

Foto: Arhiva "Novosti

Za sve radove na zajedničkim prostorijama neophodno je dobiti građevinsku dozvolu, međutim, nije retkost da ovi zahtevi budu odbijeni zbog neadekvatne dokumentacije.

Kako kažu u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, na njihovu adresu najčešće i u najvećem broju pristižu zahtevi stambenih zajednica koji se odnose na ugradnju liftova.

- Često dobijamo i one zahteve koji obuhvataju poslove na sanaciji krovova ili ugradnji spoljnih panoramskih liftova. Mi smo nadležni samo za predmete kojima je obuhvaćeno više od 1.500 kvadratnih metara u sklopu stambenog objekta, svi ostali zahtevi šalju se opštinama - kažu u ovom Sekretarijatu.

SANACIJA FASADA NA ZGRADAMA

OSIM liftova, često nam se građani javljaju i za sanaciju fasada. Tokom prošle godine imali smo 33 ovakva predmeta, a od početka ove godine pet. Do sada je odbijeno 13 zahteva, a najčešći razlog je nepotpuna imovinsko-pravna ili tehnička dokumentacija - kažu u GO Stari grad.

Kako kažu iz GO Novi Beograd, oni dobiju svega nekoliko ovakvih zahteva na godišnjem nivou, nije drugačije ni u Zemunu gde su od početka godine samo dve stambene zajednice uputile dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole.

U opštini Stari grad situacija se razlikuje, njima u proseku pristignu tri zahteva na mesečnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)