RADOVI NA SMEDEREVSKOM PUTU: Trajaće do 13. juna, počela izgradnja prvog kraka toplovodne mreže od deponije Vinča do Konjarnika

J.D.

21. 04. 2021. u 15:30

DUŽ Smederevskog puta odvijaju se radovi na izgradnji prvog kraka toplovodne mreže od sanitarne deponije u Vinči do toplane "Konjarnik".

РАДОВИ НА СМЕДЕРЕВСКОМ ПУТУ: Трајаће до 13. јуна, почела изградња првог крака топловодне мреже од депоније Винча до Коњарника

J. D.

Nadležni iz JKP "Beogradske elektrane" su krajem marta počeli da kopaju od raskrsnice ulica Bulevar revolucije sa Smederevskim putem, a ovih dana radovi su stigli do skretanja za naselje Kaluđerica. Planirano je da se postavljanje cevi odvija po fazama i da završna koja bi trebalo da bude gotova do 13. juna bude kod raskrsnice Smederevskog puta sa Ulicom Maksima Trpkovića na Zvezdari.

Radovi se za sada odvijaju uz naizmenično propuštanje saobraćaja, s obzirom na to da je desna traka u smeru ka gradu zatvorena. Kako bi se smanjile gužve i čekanja isključen je semafor koji reguliše skretanje za Kaluđericu. Međutim, zbog naizmeničnog propuštanja stvaraju se manje gužve, koje su inače česte na Smederevskom putu ka Grockoj.

- Problem će biti kada se radovi budu približili gradu ili kada se bude došlo do skretanja za naselje Mirijevo gde su svakodnveno velike gužve - objašnjavaju stanovnici ovog dela grada. - Mada za sada svi radovi napreduju veoma brzo, radnici rade po etapama, i kako završe jedan deo, odmah asfaltiraju to parče. Gužvi ima, ali s obzirom na radove koji se sprovode, ne čeka se duže od 15 minuta, što je sasvim prihvatljivo.

Radove je nedavno obišao i gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je tom prilikom precizirao da će toplovod biti dužine oko devet kilometara.

MALI MOKRI LUG I MIRIJEVO

DRUGI krak toplovoda od sanitarne deponije do naselja Mirijevo prostiraće se kroz zelene i poljoprivredne površine, a kroz naselje do toplane ulicama Mihaila Bulgakova i Rableovom. Deo koji će povezati mirijevsku mrežu i naselje Mali Mokri Lug, planiran je od Rableove duž Matice srpske, a zatim se jedan krak račva ulicama Mirijevska i Živka Davidovića do Hazardske ulice, a drugi duž Pirandelove ulice do Smederevskog puta.

- Do sada je urađeno skoro četiri kilometra, a trebalo bi da ostatak bude završen do kraja godine - rekao je Radojičić. - Deo infrastrukture koja se gradi jesu i dve prepumpne stanice i to u kompleksu Vinča i toplani "Konjarnik", a vrednost ove investicije iznosi 23,5 miliona evra.

Prema ranije napravljenom planu, dalji radovi nakon postavljanja cevi na Smederevcu do toplane na Konjarniku kretaće se kroz naselje Mali Mokri Lug i to ulicama 20. oktobra, Pavla Vasića, Hazardskom, Prvomajskom, Živka Davidovića, Rebeke Vest i Mirka Sandića sve do toplane.

Predviđeno je da se preuzeta toplotna energija od naredne godine iz postrojenja Vinča distribuira potrošačima koji se toplotnom energijom sada snabdevaju iz toplane "Konjarnik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju