BEOGRAĐANI, OPREZ! Prevaranti u ovom kraju skupljaju novac za navodno bolesno dete, lažno se predstavljaju

Novosti online

03. 04. 2021. u 11:15

GO Voždovac upozorava građane da su se na teritoriji Ripnja pojavile osobe koje prikupljaju pomoć za bolesno dete predstavljajući se kao predstavnici Opštine.

БЕОГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! Преваранти у овом крају скупљају новац за наводно болесно дете, лажно се представљају

Foto: S. Mladenoski

U obaveštenju na zvaničnom sajtu piše da Opština nije organizovala nikakvu akciju prikupljanja pomoći, kao i da sve svoje aktivnosti objavljuje na sajtu vozovac.rs i društvenim mrežama, kako bi javnost bila obaveštena o svemu.

Mole se svi koje ove osobe budu kontaktirale da prijave upute MUP-u.

GO Voždovac trenutno na terenu obilazi građane kojima pruža informacije u vezi sa imunizacijom i vakcinacijom, a predstavnici Opštine nose obeležja lokalne uprave.

Podsetimo, u velikoj akciji policije pre nekoliko dana uhapšen je bračni par koji je intenzivno radio na kampanji prikupljanja novca za navodno bolesno dete, kojem je svaki put menjala ime i opisivala druge okolnosti zdravstvenog stanja.

Verica Janković i njen muž Daglas u protekle dve godine koristili su priču o bolesnom detetu, koristili društvene mreže, varali medije i sve ljude dobre volje koji su prenosili apele za pomoć njihovog, a nekad su čak podmetali i fotografije tuđe dece.

Na taj način, ne samo što su varali ljude, već su doslovno otimali od one dece kojima je pomoć zaista bila potrebna.

Po istom šablonu Verica je sa suprugom varala građane koji su bili spremni da doniraju i veće svote novca. Uporno bi govorili o bolesti, ali bi u svim tim informacijama nedostajala preciznost, njihovi kasniji nastupi bili bi u koliziji s prethodnim i tako bi bivali raskrinkani. Ali, promenili bi broj telefona, pa čak i adresu, sačekali malo i ponovo tražili žrtve.

Uglavnom je priča bila takva da je Verica (koja je koristila razna imena kada se predstavljala), ali nije imala problem ni da povremeno koristi pravi identitet i daje svoj lični račun za uplati, zapravo jedna siromašna majka koja živi težak život i čije dete je snašla strašna bolest. Ona bi plakala, pričala tužne priče, ali bi, čim biste je propitivali počela drsko da se brani.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)