NA PASARELU MOTRI I GRAD: Najavljena popravka "Stankomovog" mosta koji povezuje Julino i Banovo brdo

A. VOJINOVIĆ

24. 03. 2021. u 22:53

VELIKI pešački most "Stankom" koji povezuje Julino i Banovo brdo godinama je u lošem stanju i sve više propada.

НА ПАСАРЕЛУ МОТРИ И ГРАД: Најављена поправка Станкомовог моста који повезује Јулино и Баново брдо

Foto Privatna arhiva

Vreme je i ovde učinilo svoje pa je i ovaj nadvožnjak, kojim svakodnevno prođe stotina Beograđana, postao jedno ruglo glavnog grada. Građani koji stanuju u ovom delu Čukarice zdušno negoduju zato što rekonstrukcija mosta nikako da dođe na red nadležnih.

Međutim, pre nekoliko dana zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio da grad namerava da obnovi most. Početak radova se zasad ne zna, jer je most još u vlasništvu firme "Stankom" koja je u stečaju.

- Kada je pasarela građena bila je u privatnom vlasništvu "Stankoma", koji je otišao u stečaj. Sada pokušavamo preko suda i stečajnog upravnika da rešimo problem. Nadam da će Grad Beograd na osnovu svojih potraživanja od "Stankoma", a reč je oko 2,5 milijardi dinara, konačno dobiti tu pasarelu. Da oni procene koliko vredi i da je Grad konačno preuzme - naveo je Vesić.

STEPENICE

BETONSKE stepenice koje vode do mosta u smeru ka Julinom brdu su takođe oronule. Osim toga, na nekoliko mesta nedostaje pokoji stepenik, pa nepažljiviji pešaci moraju naročito da obrate pažnju da se ne bi sapleli i povredili.

Nadvožnjakom svakog dana prolaze žitelji Julinog i Banovog brda na putu do vrtića, škole, posla... Građani sa Julinog brda prelaskom preko ovog poteza dolaze i do stajališta tramvaja i autobusa koji vode do centra prestonice i Novog Beograda - 37, 52, 53, 58, 85, 88. Međutim, most već dugo ne može da se pohvali dobrim izgledom. Asfalt je duž poteza dosta ispucao, na više mesta postoje ulegnuća i rupe. Betonska ograda je okrunjena, dok se na pojedinim mestima vide i žice.

TEST Mališani rade sa najsavremenijom opremom, Foto Privatna arhiva

Nesavesni građani koji naročito vole da "šaraju" prestoničke javne površine sprejevima raznih boja nisu poštedeli ni pasarelu "Stankom". Teško je pronaći neki deo ograde mosta a da nije presvučen bar jednim grafitom.

- Znamo da postoje imovinsko-pravni problemi koji koče da se nadvožnjak rekonstruiše, ali zaista smatramo da bi nadležni konačno mogli da se potrude i obnove pasarelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA BAS STANICU JOŠ 20 MILIONA EVRA: Čeka se završetak prve faze radova na autoBuskom čvorištu u Bloku 42