SANIRANA HAVARIJA U OBRENOVCU: Loš kvalitet cevi odužio radove

I. B.

09. 02. 2021. u 17:54

Prvobitan plan obrenovačkih ekipa JKP "Toplvoda" da svi građani ove prestoničke opštine sinoć dobiju grejanje se izjalovio, jer je loš kvalitet cevi otežao i produžio završetak radova na sanaciji kvara, do kojeg je došlo usled pucanja magistralne cevi prečnika 400 milimetara u Avalskoj ulici u naselju Gaj 1. Samo domaćinsta u centru grada i u ulicama ka naselju "Potića voće" su osetili tople radijatore tokom prethodne večeri.

САНИРАНА ХАВАРИЈА У ОБРЕНОВЦУ: Лош квалитет цеви одужио радове

Privatna arhiva

Posle danonoćnog rada ekipa JKP "Toplovod Obrenovac" kvar je danas tokom popodneva saniran i očekuje se normalizacija grejanja u preostalom delu grada.

Radnici su na terenu proveli čitavu noć, a sanacija kvara, do kojeg je došlo usled pucanja magistralne cevi prečnika 400 milimetara u Avalskoj ulici u naselju Gaj 1, je trajala i danas. Ističu da im je ispumpavanje vode oduzelo mnogo vremena kao i samo lociranja mesta havarije.

- Kada smo pronašli mesto gde je pukla cev, videli smo da je ona u veoma lošem stanju, veliki deo je zahvatila rđa, a tamo gde smo i mogli da varimo, bila je izdeformisana. Iz tih razloga smo morali da stavimo novu cev dužine šest metara, što je zahtevalo dodatne pripreme i samim tim produžilo radove - priča direktor JKP "Toplovod Obrenovac" Boris Ivković.

Kako su saopštili iz nadležnog preduzeća, ono što sledi je zapunjavanje sistema nakon čega će obrenovačka domaćinstva dobiti grejanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju