ASFALT DOŠAO DO ZOO-VRTA: Posle godinu i po dana rekonstruisan kolovoz na četiri dorćolska bulevara (FOTO)

Š. MAROVIĆ

25. 12. 2020. u 11:20

REKONSTRUKCIJA četiri dorćolska bulevara koja je počela pre godinu i po konačno je privedena kraju, bar što se tiče uređenja kolovoza i spajanja sa Ulicom Tadeuša Košćuška.

АСФАЛТ ДОШАО ДО ЗОО-ВРТА: После годину и по дана реконструисан коловоз на четири дорћолска булевара (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Ipak, majstori su i dalje angažovani na ugradnji tramvajskih baštica, dok će završetak trotoara, ukoliko se nastavi ustaljena dinamika, verovatno dočekati i proleće. Prema rečima Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika, tramvajski saobraćaj od Ruzveltove do Kalemegdana počeće posle 20. januara.

Kako su se reporteri "Novosti" uverili, Ulica cara Dušana konačno je asfaltom došla do Zoološkog vrta, pa je mukama žitelja ovog dela prestonice i građana koji koriste ovaj putni pravac, konačno došao kraj. Od Ulice kralja Petra vozači će na dobrom delu Cara Dušana imati samo po jednu traku u oba smera, dok se kasnije ova bitna saobraćajnica proširuje na tri.

Radovi, koji su na potezu od Francuske do Tadeuša Košćuška prolongirani nekoliko puta, najmanje napreduju na trotoarima, gde u pojedinim delovima bliže Zoološkom vrtu bageri tek sada skidaju dotrajale i stare pločnike. Angažovana mehanizacija i nedovoljan broj radnika na terenu ne ulivaju optimizam da će uređenje ubrzo biti gotovo, već da neimare tek očekuje dosta posla.

- Još radimo deo podzemnih instalacija, kako bismo to završili do kraja godine - kažu nam radnici koje smo zatekli na gradilištu. - Takođe, ugradnja kocki teče određenom dinamikom, trudimo se koliko možemo da saobraćaj duž cele ulice što manje trpi. Zasad nam je pogodovalo vreme, ali ukoliko se situacija pogorša, to će znatno uticati na završetak radova. Naravno, i prisustvo virusa korona znatno otežava izvršenje planiranih zadataka, pa zbog toga još nije prohodna Ulica Rige od Fere.

Foto: N. Skenderija

Ni izlivanje betonskih tramvajskih baštica još nije gotovo, pa su tokom prethodnih dana skoro svi radnici bili angažovani na njihovom završetku, kako bi tramvaji u što skorijem periodu obavezne probne vožnje imali duž cele trase. Takođe su i dalje na završenim bašticama parkirani automobili, koji čak ometaju protok saobraćaja, pa ih vozači neretko zaobilaze, a zbog raskopanih trotoara one su preuzele ulogu pešačkih staza. Putari ovih dana iscrtavaju potrebnu signalizaciju i obeležavaju autobuska i tramvajska stajališta u Ulici cara Dušana.

Stanovnici ovog dela Dorćola i dalje negoduju zbog kašnjenja uređenja trotoara, jer im je znatno otežano kretanje, a tu su i brojne rupe i neravnine. Čak i tamo gde su radovi na kolovozu privedeni kraju, na trotoarima ima šuta, razbacan je materijal . Prepreke će prolaznici preskakati još neko vreme.

Foto: N. Skenderija

 

PLATO JOŠ DALEKO

IAKO je saobraćaj iz Palmotićeve ulice pre nekoliko dana pušten za vozila, radovi na novom platou napreduju veoma sporo. Reporteri "Novosti" juče su zatekli nekoliko radnika koji su izlivali kaskadne baštice, nakon čega sledi ugradnja ploča. Bolja situacija nije ni na izgradnji skvera na uglu Dalmatinske i Džordža Vašingtona, gde radovi stoje već neko vreme, pa je njihov završetak nemoguće predvideti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)