KLJUČNI PROJEKTI U VRANJU: Dogodine rekonstrukcija još dve ulice

D.R.

23. 12. 2020. u 18:15

NAKON rekonstrukcije ulice Bore Stankovića koja je pri kraju, gradska vlast u Vranju za narednu godinu najavljuje obnovu još dve velike saobraćajnice, ulica Partizanski put i Kosovske.

КЉУЧНИ ПРОЈЕКТИ У ВРАЊУ: Догодине реконструкција још две улице

Foto: D.R.

Prema rečima Slavoljuba Stojmenovića, gradskog većnika za infrastrukturu, u lokalnom budžetu za 2021. odinu su planirana sredstva za uređenje gradskih ulica u iznosu od 98,5 miliona dinara. Neki od ključnih projekata naredne godine biće rekonstrukcije ulica Partizanski put i Kosovske.

Postigli smo načelni dogovor sa „Putevima Srbije“ za rekonstrukciju Partizanskog puta, jer je to državni put. Ova saobraćajnica je jedna od najvećih u gradu, dužine 1,7 kilomatara, tako da se radi o veoma značajnoj investiciji – kaže Stojmenović i dodaje da projekat obuhvata rekonstrukciju raskrsnice kod Autobuske stanice i kolovoza, sve do petlje kod auto-puta.

Foto: D.R.

I raskrsnica kod Kasarne "Knjaza Miloša Velikog" bi dogodine trebalo da bude rekonstruisana uz pomoć „Puteva Srbije“, navodi Stojmenović, zajedno sa Maričkom ulicom, koja se, većim delom, takođe vodi kao državni put.

Kosovska ulica, od Gradskog stadiona do Industrijske zone bi trebalo da bude rekonstruisana u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, dodaje većnik i precizira da partnerstvo sa „Putevim Srbije“ podrazumeva da lokalna samouprava finansira projektno-tehničku dokumentaciju i nadzor izvođenja radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)