PUTARI NAJZAD STIŽU I U SAVE MAŠKOVIĆA: Dobijena građevinska dozvola za proširenje dve saobraćajnice na teritoriji opštine Voždovac

S. B. MILOŠEVIĆ

09. 12. 2020. u 14:46

ПУТАРИ НАЈЗАД СТИЖУ И У САВЕ МАШКОВИЋА: Добијена грађевинска дозвола за проширење две саобраћајнице на територији општине Вождовац

Foto Google map

GRAĐEVINSKA dozvola za proširenje ulica Save Maškovića i Crnotravske je dobijena, saznaju "Novosti".

Radovi bi u ovom delu grada mogli da počnu već sledeće nedelje pošto izvođač radova bude uveden u posao, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pošto je dozvola za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta" (sektor 1 i sektor 2) sa infrastrukturom dobijena, sledeći korak bio je da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju podnese zahtev za izdavanje potvrde o prijavi radove. Posle toga izvođač može da bude uveden u posao rekonstrukcije saobraćajnica, što će se vrlo brzo i dogoditi.

UNUTRAŠNJA OBILAZNICA

REKONSTRUKCIJOM i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd. Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji. Na ovoj obilaznici već se radi Bulevar patrijarha Pavla, koji će se na proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi.

Ovaj deo grada svakodnevno je zagušen vozilima, a sada se Voždovčani pitaju kojim alternativnim pravcima će se kretati, ali zadovoljni su činjenicom što je Grad rešio da se uhvati ukoštac sa jednim od najvećih saobraćajnih čepova u prestonici, koji ih muči godinama.

Obe ulice biće proširene na četiri trake, a u toku je projektovanje dela saobraćajnice koji se spušta ka naselju Stepa Stepanović i petlji preko auto-puta. Za proširenje je zadužena kompanija "RAS inženjering", koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu, u iznosu od 437 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 180 dana, odnosno šest meseci. To znači da bi na leto 2021. saobraćajnice duge oko kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, trebalo da budu završene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Boa II

09.12.2020. 20:02

Odlicno. Samo problem ostaje jer se te cetiri trake Crnotravske, koje su se ranije ulivale u dve trake Save Maskovica sada ulivaju u dve trake Kruznog puta. Realno, usko grlo ce biti pomereno za par stotina metara. Tek kompletno uradjen Kruzni put do ulice Brace Jerkovic resava ili barem znatno poboljsava protok.

Nikola

13.12.2020. 23:12

@Boa II - Covece, samo neka nesto pocnu da rade. Neka pomere zagusenje, pa za 6 meseci neka ga pomere do sledece faze itd. Na taj nacin ima nade da ce zavrsiti, a ako ne zapocnu 1. deonicu, nece ni zavrsiti celu deonicu.