„NOVOSTI” U PATROLI: Ugostitelji poštuju mere, goste ispratili i pre 21 sat

J. D.

18. 11. 2020. u 09:54

RAD ugostiteljskih objekata sinoć su kontrolisali pripadnici Komunalne milicije, zbog novih mera kojima je propisano da barovi, kafići i klubovi ne smeju da rade od 21.00 do 5.00.

„НОВОСТИ” У ПАТРОЛИ: Угоститељи поштују мере, госте испратили и пре 21 сат

Milicionari u novobeogradskom kafeu / Foto P. Milošević

Na terenu je bilo više ekipa milicionara, a reporteri "Novosti" bili su deo patrole koja je obavljala kontrolu rada ugostiteljskih objekata na Novom Beogradu. Tokom sprovedene provere nijedan objekat nije zatečen u prekršaju.

Prioriteti su bili lokali u kojima je prethodnih dana uglavnom bilo prijava zbog "žive" muzike. Patrola se prvo uputila na Ušće, gde se nalazi najveći broj prestoničkih splavova, koji su već u 21.00 bili zatvoreni. Prazni lokali bili su i u Omladinskih brigada, Bulevaru Milutina Milankovića kao i u Bulevaru Mihajla Pupina. Unutar pojedinih objekata, milicionari uglavnom su samo zaticali zaposlene koji su raspremali lokal, a nakon utvrđene kontrole ustanovljeno je da su poslednje goste ispratili oko 20.45 časova.

- Vlasnici ugostiteljskih objekata svesni su situacije u kojoj se nalazimo, i zaista poštuju mere - ističu iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Ako stignemo u lokal tačno u 21.00 i zateknemo goste, zamolimo sve da napuste objekat i poštuju predviđeno radno vreme.

Tokom sinoćne večeri kontrola ugostiteljskih objekata bila je i u centru grada, duž Knez Mihailove ulice, Skadarlije, na Vračaru i Savskom vencu. Patrole su se uputile i ka Barajevu i Lazarevcu.

TRŽNI CENTRI

SKRAĆENO radno vreme od sinoć je i u tržnim centrima širom prestonice. Na razglasima su se kupci još od 20.30 upozoravali da do 21.00 moraju da napuste objekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna