JOŠ DANAS ČEKAJU KOVERTE: Treći krug nadmetanja za najavljenu prodaju Sava centra zakazan za ponedeljak

V.N.

06. 11. 2020. u 07:00

DA se uključe u trku za kupovinu Sava centra, zainteresovani kupci mogu još danas, kada ističe rok za dostavljanje ponuda, a javna licitacija se održava u ponedeljak.

ЈОШ ДАНАС ЧЕКАЈУ КОВЕРТЕ: Трећи круг надметања за најављену продају Сава центра заказан за понедељак

Foto K. Mihajlović

Ipak, do poslednjeg momenta, kompanija "Delta", koja je do sada bila jedini zainteresovani kupac, nije donela definitivnu odluku, već je vagala da li joj se isplati da uđe u ovu investiciju. Zainteresovanost su otvoreno pokazali, ali nisu želeli da otkriju da li su kovertu sa ponudom poslali.

I sam vlasnik "Delte" Miroslav Mišković istupio je javno kao zainteresovani za taj objekat.

- Da, zainteresovani smo. Ne, nećemo dati ponudu ako ne vidimo da je investicija isplativa. Trenutno sa konsultantima radimo analize i reći ćemo svoj stav - rekao je Mišković.

CENE

PRVA cena za najveću kongresnu dvoranu bila je 27,4 miliona evra, da bi u drugom javnom pozivu snižena na 21,5 miliona evra. Nakon što nije bilo zainteresovanih kupaca, Grad je doneo odluku da iznos snizi za još 20 odsto.

Ovo je treći krug pokušaja da Grad Beograd otuđi kongresni centar. Poslednja cena je 17,5 miliona evra, što je oko 250 evra po kvadratu.

Kao i u prethodna dva oglasa, osim cene, koja je snižena, uslovi za kupovinu su isti. Kupac se obavezuje da u roku od pet godina od potpisivanja kupoprodajnog ugovora u rekonstrukciju objekta uloži najmanje 50 miliona evra. S obzirom na to da je Sava centar pod prethodnom zaštitom, a da je u toku postupak proglašenja za kulturno dobro, vlasnik se obavezuje da neće menjati namenu prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati