KOMERCIJALNA ZONA KOD ADE: U Radničkoj ulici na Čukarici priprema se plac za potencijalne investitore

G. N.

26. 10. 2020. u 11:17

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda priprema atraktivnu lokaciju za dodelu investitorima.

КОМЕРЦИЈАЛНА ЗОНА КОД АДЕ: У Радничкој улици на Чукарици припрема се плац за потенцијалне инвеститоре

Aktuelni izgled lokacije kod Šećerane / Foto DzGziIBG

Reč je o placu prekoputa Savskog jezera, u nastavku kompleksa stare Šećerane u Radničkoj ulici na Čukarici. Na ovom mestu uskoro bi moglo da nikne još jedno gradilište, u okviru kog će biti komercijalne zone i gradski centri.

Potencijalno gradilište se, preciznije, nalazi u neposrednoj blizini SRC "Ada Ciganlija", hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Površina kompleksa iznosi 55.148 kvadrata, a dozvoljeno je da objekti budu na četiri sprata plus penthaus.

- U toku pripreme lokacija, Direkcija formira građevinsku parcelu i rešava sve imovinsko-pravne odnose, tako da zainteresovani investitori mogu da uđu u posed zemljišta koje nije opterećeno svojinskim pitanjima - stoji na sajtu Direkcije. - Na taj način mogu kvalitetno da planiraju izgradnju prema urbanističkoj nameni lokacije.

Zemljište se dodeljuje kao neizgrađeno i uređeno, a može se dati i kao neuređeno ako investitor prihvati propisane uslove za uređivanje zemljišta sadržane u javnom oglasu, i ugovorom preuzme obavezu da o svom trošku izvrši komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

BARAJEVO I NOVI BEOGRAD

JOŠ dve lokacije su u pripremi za dodelu investitorima. Reč je o placu uz Ulicu Lipovački put u Barajevu, čija je namena stambeno-poslovna. Druga je na Novom Beogradu, u Bloku 41A, koja je predviđena isključivo za komercijalne sadržaje, ne i za stambene objekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili