U HLADNIM DOMOVIMA PET DANA: Zbog kvara na instalacijama, čak 120 stanova u Omladinskih brigada na Novom Beogradu bilo bez grejanja

G. NOVAKOVIĆ

20. 10. 2020. u 13:51

STANARI dela Ulice omladinskih brigada na Novom Beogradu do danas se nisu ogrejali! Već prvog dana zvaničnog početka sezone toplih radijatora, prošlog četvrtka, pukla je toplovodna cev, zbog koje su žitelji četiri ulaza ostali hladnih stanova.

У ХЛАДНИМ ДОМОВИМА ПЕТ ДАНА: Због квара на инсталацијама, чак 120 станова у Омладинских бригада на Новом Београду било без грејања

Božica Radivojčević pokazuje oštećenja / Foto I. Marinković

Tek posle pet dana ekipa za hitne intervencije "Beogradskih elektrana" izašla je na teren kako bi rešila problem. Do tada, kako smo saznali od stanara, nisu mogli jer - nisu imali varioca!

Kako nam je ispričala Marina Kostić, upravnica iz ulaza Omladinskih brigada 35, problem je nastao u susednoj zgradi, na broju 37A.

- Zbog pucanja cevi, ugasili su naš ulaz, 35A i 37 - kaže nam Kostićeva. - Mi smo na neki način kolateralna šteta. Tek smo posle tri dana uspeli da saznamo u čemu je problem, jer su telefoni dispečerskog centra bili zauzeti. Kada smo konačno uspeli da dobijemo vezu, iz kol-centra su nas prebacivali sa jednog na drugi broj telefona, da bi nam u jednom trenutku, gospođa koja se javila rekla da se ne zna kada ćemo dobiti grejanje jer u preduzeću nema varioca. Svi stanari su veoma nezadovoljni.

Prema rečima Milana Jocovića iz ulaza 35, majstori su došli i otišli. Sve ovo vreme, Novobeograđani iz 120 stanova, grejali su se kako su znali - na klimu, grejalicu, ili slojevitim oblačenjem. Upravo u takvom izdanju zatekli smo i Božicu Radivojčević iz broja 37A, na čijem je plafonu i postalo jasno da curi voda sa sprata iznad.

- Evo vidite, dva prsluka i džemper, to je moj način kako izdržavam bez grejanja - kaže nam Božica, pokazujući na fleku iznad šporeta. - Da se grejem na struju nije mi opcija, jer će račun u tom slučaju biti ogroman.

Komšije su zabrinute i za jednog od suseda, kog su u ponedeljak dovezli kući iz bolnice, posle operacije kuka. Pitaju se - kako će on izdržati u hladnom stanu.

I dok je ekipa "Večernjih novosti" razgovarala sa "smrznutim" sugrađanima, majstori za hitne intervencije "Beogradskih elektrana" došle su da poprave kvar. Kako su nam rekli nadležni iz preduzeća, reč je o kućnim grejnim instalacijama, i vlasnici stanova treba da ih održavaju, jer su u njihovom vlasništvu.

- Imajući u vidu činjenicu da su stanovi i sve instalacije u zgradama u privatnom vlasništvu, da bi majstori pristupili instalacijama koje su u kvaru, vlasnici su prvo morali da daju odobrenje i da demontiraju kuhinjske elemente. Kako je to sada učinjeno, kvar će biti otklonjen - rekli su iz "Beogradskih elektrana".

UMANjENjE RAČUNA

ČINjENICA da se grejanje plaća tokom cele godine, dodatno razljućuje Beograđane kada nastanu ovakve situacije. Osim toga, i tokom perioda toplih proba, kada su temperature vazduha zahtevale da se sa grejnom sezonom porani, mnogi su ipak ostali hladnih radijatora. U slučaju stanara iz Omladinskih brigada, iz JKP "Beogradske elektrane" imaju utešne vesti.

- Svi vlasnici stanova, koji nisu imali isporuku toplotne energije u objektima 35, 35a, 37 i 37a, dobiće umanjene račune za dane negrejanja - rekli su iz preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!