STANARIMA mnogih prestoničkih zgrada, pogotovo onima u užem centru grada, noćima "grmi" ispod prozora. Iako je Grad u više navrata najavljivao rešavanje buke uvođenjem akustičnih zona, Beograđani se umesto u institucionalnu pomoć, uzdaju u sebe i međusobnu solidarnost sa komšijama po buci. Tako je i nedavno napravljena mapa buke na "Guglu", gde građani grupišu sve lokale zbog kojih godinama nemaju normalan život.

Milo

17.10.2020. 10:00

Centar grada je nocni zivot i tu se ljudi i stranci provode, ne mogu se provoditi u 5 popodne sa muzikom ali mogu u 1 ujutru. Ako stanari u centru grada ne mogu spavati kupite stan onda u krnjaci ili ovci.

Gio

17.10.2020. 13:08

@Milo - Kakvu si glupost opalio.. Znači ja otvorim kafić tu gde ti živiš, i godinama ne dam ni tebi ni svim tvojim komšijama da spavate, što znači da neće niko od vas ići odmoran na posao i još gomilu problema koje idu lancano uz to, pa ćete svi vi da se iselite zbog mene jednog jel?? Ima puno mesta u gradu popud splavova na rekama, na dorćolu izmedju pruge i reke i to je centar itd itd

Kiza

17.10.2020. 17:20

@Milo - Исти ти странци који долазе код нас да се проведу, живе у градовима где радним данима после 22ч не ради ниједан кафић и где су прописи о буки такви да им не би пало ни на памет да је овако нешто као код нас могуће! Значи није до прописа, до власти је. Само кажем...

buki

18.10.2020. 09:17

@Milo - Taj stranac u svojoj državi ne sme da pusti vodu u wc šolji posle 22h, a kod nas ne može da se provodi u 17h nego mora posle ponoći?!? Posebno je diskutabilno zašto se vreme provoda godinama pomera, pa nam deca kreću u *provod* mnogo kasnije nego što smo se mi, koji smo se baš lepo i bezbedno provodili, vraćali. Sve više je onih koji se iz tih posleponoćnih provoda i ne vrate, jer biologija uzima danak. Bog je noć odredio za spavanje i odmaranje, kako za vernike tako i za ateiste.