BAŠTA STIGLA SVE DO PARKINGA: Restoran u ulici Strahinjića bana nema potrebno odobrenje za postavljanje stolova i stolica

J. G.

24. 09. 2020. u 19:00

BAŠTA restorana na uglu ulica Strahinjića bana i Kapetan Mišine, osim što je "okupirala" trotoar, zauzela je i parking mesta.

БАШТА СТИГЛА СВЕ ДО ПАРКИНГА: Ресторан у улици Страхињића бана нема потребно одобрење за постављање столова и столица

Foto A. Stevanović

Stolovi su postavljeni levo i desno baš od saobraćajnog znaka koji obaveštava vozače da je tu žuta parking zona, odnosno da mogu ostaviti svoje vozilo na najviše dva sata.

Odluka o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta propisuje da odobrenje izdaje gradska opština u kojoj se nalazi, na osnovu zahteva podnosioca i pribavljenih saglasnosti.

SREMSKA ULICA

SLIČNA situacija dogodila se i u Sremskoj ulici kada je vlasnik ugostiteljskog objekta "okupirao" deo kolovoza. On je imao dozvolu za baštu na trotoaru, ali ne i za postavljanje ograde i žardinjera.

Dozvola je validna za traženi period, a najduže do kraja tekuće godine. Nakon toga, zahtev se može podneti i za narednu godinu, ukoliko su ispunjeni uslovi.

Ipak, vlasnik restorana u samom srcu prestonice oglušio se o propise.

- Inspektor Odeljenja za komunalne poslove i inspekciju Uprave GO Stari grad konstatovao je u zapisniku da ovaj ugostiteljski objekat nema odobrenje, nakon čega je doneo rešenje o uklanjanju - rekli su za "Novosti" u GO Stari grad.

Foto A. Stevanović

Komunalna inspekcija gradske opštine kontroliše sprovođenje Odluke, dok rad lokala kontroliše komunalna milicija.

- Kazne za privredno društvo koje postavi baštu bez odobrenja nadležnog organa iznosi 100.000 dinara, a uz to vlasnik će biti kažnjen sa 10.000 - kažu u GO Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (8)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina