BEOGRAĐANKI VRAĆAMO STARI SJAJ: Novi vlasnik „Palate Beograd“ uložiće čak osam miliona evra u obnovu simbola prestonice

Novosti online

09. 09. 2020. u 14:37

OD 1974. godine kada je sagrađena, „Palata Beograd“, jedan od simbola prestonice, nije nijednom značajnije rekonstruisana.

БЕОГРАЂАНКИ ВРАЋАМО СТАРИ СЈАЈ: Нови власник „Палате Београд“ уложиће чак осам милиона евра у обнову симбола престонице

Foto: Tanjug

Naredne tri godine to će da se promeni, zahvaljujući Marera Properties, jednoj od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji. Ova kompanija biće novi vlasnik poslovne kule i omogućiće da „Beograđanka“ zablista kao nekada.

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora. Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli „Beograđanke“, ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu.

Reč je o 20.000 kvadrata, čime kompanija definitivno potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu kancelarijskog prostora u centru prestonice.

„Palata Beograd“ nije nijednom značajnije rekonstruisana od 1974. godine, kada je sagrađena. Sada će ti da se promeni. Kompanija Marera Properties uložiće osam miliona evra u obnovu ovog zdanja, a radovi će biti realizovani naredne tri godine.

Foto: N. Skenderija

- Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u rekonstrukciju. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom” – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

“Palata Beograd” će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu. Zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina