NEMA KUPACA ZA BEOGRAĐANKU: Otkazano javno nadmetanje za prodaju nekadašnjeg simbola prestonice

E. B. T.

31. 07. 2020. u 13:58

JAVNO nadmetanje za deo zgrade „Beograđanke“ koje je bilo zakazano za danas, otkazano je, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, javio je RTS.

НЕМА КУПАЦА ЗА БЕОГРАЂАНКУ: Отказано јавно надметање за продају некадашњег симбола престонице

P.Milošević

Grad je ponudio na prodaju svoj deo Palate Beograd po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi. Budući vlasnik treba  u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.

Kupac ima obavezu da položi depozit od deset odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponuđača.

Beograđanka je dugo bila simbol našeg grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu, a danas, navodi RTS, pravi velike gubitke i nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje. Izgrađena je u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 60-ih godina 20. veka. U to vreme, sa 23 sprata, predstavljala je najvišu zgradu Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)