ŠUŠA OPET VODI SURČIN: Na Sednicama Skupština opština odabrani rukovodioci

G. NOVAKOVIĆ

08. 09. 2020. u 09:58

JOŠ dve lokalne samouprave dobile su juče novo rukovodstvo za naredne četiri godine. I dok je u Opštini Surčin mesto predsednika zadržao Stevan Šuša, čelnik GO Rakovica biće ekonomista iz redova Srpske napredne stranke Miloš Simić.

ШУША ОПЕТ ВОДИ СУРЧИН: На Седницама Скупштина општина одабрани руководиоци

Foto P. Milošević

On je ujedno i najmlađi predsednik na lokalnom nivou, koji je do sada izabran, budući da je na ovu važnu poziciju došao sa 30 godina.

Dosadašnjem predsedniku GO Surčin Stevanu Šuši ukazano je poverenje za još jedan četvorogodišnji mandat. Samo troje odbornika, od 35, nije bilo saglasno za ovaj predlog. Petar Miljuš takođe je zadržan na mestu Šušinog zamenika.

OBEĆANjA Miloš Simić, Foto P. Milošević

- Fiskulturna sala u Dobanovcima jedan je od najvažnijih projekata koji do sada nismo završili. Značajnije za razvoj opštine jeste priključenje na auto-put "Miloš Veliki". Korona nas je u tome omela, inače bismo do sada te radove imali - kazao je Šuša.

Miloš Simić izabran je na sednici Skupštine opštine Rakovica za predsednika, glasovima velike većine odbornika. Podršku je dobio i od predstavnika koalicija SPS-JS. Tajnim glasanjem, za Simića se opredelilo 37 od 47 odbornika.

MNOGO IZAZOVA

ŠUŠA priznaje da Surčin očekuje još mnogo posla da bi ova opština bila primamljiva ljudima za život, imajući u vidu da je ova lokalna samouprava najmlađa u Beogradu. Cilj je, kako kaže, da se dostignu starije opštine, a da ih budući naraštaji čak i prestignu.

Prilikom obraćanja, novoizabrani predsednik je naveo da će nastaviti sprovođenje najbitnijih infrastrukturnih projekata u opštini koje su pre njega započeli bivši predsednici Milosav Miličković i Vladan Kocić.

REIZBOR Stevan Šuša, Foto arhiva

- Nadam se da ću uspeti da dosegnem visoke standarde Kocića i Veličkovića - rekao je Simić. - Jedno od prvih obećanja jeste izgradnja vrtića u naselju Miljakovac 3. Očekujem početak druge faze uređenja Resničkog jezera u narednoj godini, a onda ćemo pozvati investitore za podizanje sportsko-rekreativnog kompleksa. Realizovaćemo i projekat "Rakovica na obilaznici", kojim je predviđena izgradnja poslovno-komercijalne zone na površini od 140 hektara.

Prvi čovek Rakovice obećao je da će ovu opštinu voditi domaćinski i da će njegova vrata za svakoga biti otvorena. U radu će mu pomagati Dušan Đaković iz SPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri