SAVE MAŠKOVIĆA I CRNOTRAVSKU PROŠIRUJU OD JESENI: Tačan termin početka obnove saobraćajnice nepoznat

S. B. MILOŠEVIĆ

subota, 15. 08. 2020. u 08:20

САВЕ МАШКОВИЋА И ЦРНОТРАВСКУ ПРОШИРУЈУ ОД ЈЕСЕНИ: Тачан термин почетка обнове саобраћајнице непознат

Novosti

POČETAK radova na proširenju Save Maškovića i Crnotravske, prema najavama nadležnih, trebalo bi da počne na jesen.

Tačan datum nije objavljen. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da je u toku procedura donošenja odluke i potpisivanja ugovora.

Pre desetak dana objavljeno je da su na tender za izgradnju i proširenje ovih saobraćajnica, čime će biti rešen problem saobraćajnih gužvi sa kojima se svakodnevno susreću žitelji naselja Stepa Stepanović, pristigle dve ponude. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da je izabrana povoljnija ponuda u iznosu od 437 miliona dinara, koju je dostavila grupa ponuđača predvođena preduzećem "RAS inženjering".

- U javnoj nabavci za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta" za sektor 1 i sektor 2 sa infrastrukturom, u toku je procedura donošenja odluke i potpisivanja ugovora. Po pribavljanju bankarskih garancija i polisa osiguranja od dobavljača, uslediće uvođenje u posao i početak radova na proširenju ulica Save Maškovića i Crnotravske - kažu u Direkciji.
Po potpisivanju ugovora i uvođenja radnika "RAS inženjeringa" u posao, rok za izvođenje radova biće 180 dana, odnosno šest meseci. To znači da bi na proleće 2020. saobraćajnice duge oko kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, trebalo da budu završene.
Rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd. Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji. Na ovoj obilaznici već se radi Bulevar patrijarha Pavla, koji će se na proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi.

CIP PROJEKTUJE DEO DO "LASTE"

PROJEKTOVANjE ulice sa četiri trake u okviru saobraćajnice Borska - petlja "Lasta", sektor 3, Direkcija je nedavno dodelila u pregovaračkom postupku Saobraćajnom institutu CIP. Posao je vredan devet miliona dinara, a rok za završetak usluge je 300 dana. Ova ulica je duga oko pet kilometara i obuhvata potez od Borske ulice, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)