POSLE PISANJA "NOVOSTI": Vlasnik restorana iz Sremske ulice ekspresno odneo nedozvoljene postavljene delove letnje bašte

A. V. V.

14. 08. 2020. u 08:53

OGRADA i saksije sa zelenim rasadom koje su "krasile" baštu restorana u Sremskoj ulici, posle pisanja našeg lista, konačno su uklonjene.

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Власник ресторана из Сремске улице експресно однео недозвољене постављене делове летње баште

Novosti

Vlasnik lokala je, izgleda, rešio da na kraju ispoštuje dozvoljeni prostor koji mu je nadležna JP "Kalemegdanska tvrđava" dala na korišćenje, pa se sada na trotoaru prestoničke pešačke zone stoje "samo" stolovi i stolice, koje sugrađani i dalje obilaze, ali u manjem luku.

Bašta restorana u Sremskoj ulici nedavno je "okupirala" ovaj deo pešačke zone u samom srcu grada i izazvala negodovanje Beograđana koji se ovim putem svakodnevno kreću ka Zelenom vencu ili u pravcu glavne preestoničke štrafte - Knez Mihailove. Kako su "Novosti" pisale, vlasnik lokala je dobio dozvolu za postavljanje bašte, ali nije ispoštovao propise i brže bolje proširio je prostor i na deo kolovoza. Takođe, dobio je rešenje da ukloni nedozvoljenu ogradu i saksije, što nije učinio uprkos prijavi.

Ovo nije prvi put da je gazda restorana morao da raskloni sporne delove bašte. Jednom je sklonio ogradu i žardinjere nekoliko dana posle prvobitnog nameštanja. Međutim, ovaj scenario nije bio dugog veka, pa se opet razbaškario duž trotoara u Sremskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna