NOVI UDAR PO DžEPU: Za sva četiri i šverc u autobusima po - 10.000 dinara

J. D. - M. S.

četvrtak, 30. 07. 2020. u 08:51

НОВИ УДАР ПО ЏЕПУ: За сва четири и шверц у аутобусима  по - 10.000 динара

Foto P. Mitić

KAZNE za švercovanje u vozilima gradskog prevoza u prestonici ubuduće će verovatno poskupeti sa 6.000 dinara na 10.000 dinara!

Bahati vozači, koji zaustavljaju vozila sa sva četiri upaljena migavca, umesto do sada propisanih 5.000 dinara ubuduće će plaćati 10.000 dinara.

Predlozi ovih odluka naći će se danas pred odbornicima Skupštine grada, u okviru izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i izmena komunalnog reda. Kako se navodi u delu propisu koji se tiče putnika bez karte u GSP, u članu 55 "iznos 6.000 zamenjuje se iznosom 10.000 dinara". U pomenutom članu do sada se novčanom kaznom od 6.000 za prekršaj kažnjavalo fizičko lice koje se nalazi u vozilu javnog prevoza, odnosno u rezervisanom prostoru, bez važeće karte ili kupljene posebne karte.

Foto N. Fifić

Odluku o izmenama i dopunama komunalnog reda trebalo bi danas da usvoje gradski odbornici, na inicijativu Sekretarijata za poslove komunalne milicije. Povod za izmenu su učestali prekršaji, a kazna koja je do sada bila na snazi nije dovoljno uticala na uspostavljanje komunalnog reda.

Duplo veća novčana kazna uvodi se pre svega sa ciljem da se sankcionišu neodgovorni vozači, pogotovo oni koji svoje automobile zaustavljaju u ulicama kojima se kreću autobusi javnog gradskog prevoza, navodi se u odluci.
Uvećani iznos počeće da se primenjuje osam dana posle objavljivanja odluke u Službenom glasniku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

blazo

30.07.2020. 13:44

Džabe je povećana kazna, ako je niko ne plaća. Nedavno u busu žena kaže - ja nemam kartu jer mi klinicki centar Srbije nije uplatio prevoz već tri meseca.. i kontrola je pusti uz obrazloženje - neka, ko će nas da leči ako vi izadjete.. a autobus pun ljudi kojima poslodavci ni ne nadoknadjuju prevoz... strašno. Ili kontrolor uzme BusPlus i otkuca je sam, uz komentar - sledeci put se kucajte na ulasku.. a to što se niko ne kuca, to nikom ništa.. kazna, nego šta! i jača kontrola!

Wewantcyrillichere

30.07.2020. 21:37

Глуп приступ решавању проблема! Казне треба да су знатно мање, рецимо за шверцовање у аутобусу 500 динара, тако да свако може да их плати. Овако, тући ће се, лагати, бежати ... Казна од 500 динара би се наплаћивала сваком, а не као сада - контрола тражи карте, један је показује, а оних 10 около се праве луди. И више би се исплатила.