OTVORENA VATROGASNA JEDINICA U BEOGRADU NA VODI: Na teren za manje od minuta

Z.U.

29. 05. 2024. u 13:51

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađenog objekta Vatrogasno-spasilačke jedinice Beograd na vodi koja će pokrivati delove opština Novi Beograd, Stari grad, Savski venac, do Čukaričke padine.

ОТВОРЕНА ВАТРОГАСНА ЈЕДИНИЦА У БЕОГРАДУ НА ВОДИ:  На терен за мање од минута

Foto: MUP

- Od momenta kada dežurna služba dobije poziv i obaveštenje da je došlo do požara ili nekog akcidenta gde je potrebna reakcija Sektora, praktično je obaveza da u roku od jednog minuta vozilo krene na teren. Da bismo imali tako spremne jedinice važno je da one budu obučene i dobro opremljene. Tako da, ono što ćemo uraditi u narednom periodu, zajedno sa Gradom i sa drugim ministarstvima u Vladi, to je da osiguramo da postoje adekvatni uslovi da bi Sektor za vanredne situacije mogao da reaguje širom Srbije na sve izazove - rekao je ministar Dačić. - U toku ove godine do sada, bilo je 15.000 intervencija Sektora za vanredne situacije u Srbiji.

Ministar je istakao i da su, zbog klimatskih promena, aktivnosti Sektora za vanredne situacije sve važnije u savremenom svetu zbog čega vatrogasno-spasilačke jedinice moraju da imaju i adekvatno mesto.

Ovo je prva Vatrogasno-spasilačka jedinica u Beogradu na vodi, površine oko 500m2 i tri garažna mesta, gde će od danas raditi 41 vatrogasac-spasilac.

- Ova jedinica će pokrivati i delove Starog grada, Savskog venca, Novog Beograda do Čukaričke padine. Suština je ako izađemo što pre na teren bićemo u mogućnosti da što pre pomognemo našim građanima. Podizanje ovakve stanice je vrlo značajno za podizanje bezbednosti građana Beograda  - izjavio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar zaštite životne sredine Irena Vujović, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević, kao i predstavnici Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama