PSI NA SIGURNOM ČEKAJU NOVI DOM: Na pančevačkom Keju Radoja Dakića pre par dana ostavljeno osam štenaca

A. Z. K.

25. 05. 2024. u 17:41

NA pančevačkom Keju Radoja Dakića pre par dana nepoznata žena ostavila je osam štenaca na parkingu u blizini Silosa.

ПСИ НА СИГУРНОМ ЧЕКАЈУ НОВИ ДОМ:  На панчевачком Кеју Радоја Дакића пре пар дана остављено осам штенаца

Privatna arhiva

Parkirala je automobil i iz njega iznela životinje, vratila se u auto i - otišla. Zaposleni iz ove firme obavestili su nadležne o neodgovornom ponašanju sugrađanke, skinuli snimke sa sigurnosnih kamera i obavestili "Zoohigijenu" o napuštenom čoporu pasa, a potom i komunalnu i veterinarsku inspekciju. Međutim, niko od nadležnih, danima nije dolazio da pse ukloni, niti da pogleda snimke kako bi neodgovorna vlasnica bila sankcionisana. Tek posle pitanja "Novosti", iz "Zoohigijene" su juče došli i odneli mladunce.

Iako su zaposleni u Silosima želeli da pomognu životinjama i da ih smeste na sigurno, vrteli su se "u krug" jer su službe odgovornost prebacivale sa jedne na drugu.

Nije retkost da neodgovorni vlasnici ostavljaju neželjene ljubimce u ovom delu Pančeva, ali se to obično dešava u toku noći. Ovog puta žena je štence ostavila u jutarnjim časovima 20. maja, pa su tako njen čin zabeležile nadzorne kamere. Zaposleni iz Silosa davali su im hranu, ali i gajili nadu da će neko doći po njih.

Postupak udomljavanja

KAKO su nam rekli u "Zoohigijeni", oni su zaduženi za preuzimanje napuštenih ljubimaca. Kada pronađu životinje oni proveravaju eventualni čip i kontaktiraju sa vlasnikom.

- Ukoliko je reč o lutalici, pas prolazi kroz "Program kontrole i smanjenja napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Pančeva". To znači da ih sterilišemo, vakcinišemo protiv besnila i mikročipujemo. Obično ih spremimo za udomljavanje, a sve to Pančevci mogu da prate na našoj fejsbuk-stranici - rekli su u "Zoohigijeni".

- Obavestili smo odmah "Zoohigijenu", ali su nam oni rekli da su prebukirani, obavestili smo komunalnu i veterinarsku inspekciju. Po pse niko nije dolazio, a izostala je i reakcija na snimak koji imamo iako postoji dokaz o neodgovornom vlasništvu. Iako smo se javili brojnim službama, loptica se samo prebacivala sa jednog na drugi teren - priča nam jedna od zaposlenih u Silosima.

Privatna arhiva

Tekst potpisa

U "Zoohigijeni" rekli su nam da je šest štenaca zbrinuto juče ujutru, a dva su pobegla, ali će i oni biti smešteni na sigurno. Životinje koje su danima bile na Keju Radoja Dakića dobile su tablete protiv parazita i spremni su za udomljavanje.

Iako je problem rešen, Pančevci sa kojima smo razgovarali ljuti su jer se na ceo postupak čekalo.

- Jasno mi je da su i oni prebukirani, ali ovo je bio ceo čopor na javnoj površini. Iako smo ih danima zvali i apelovali da ih sklone i pomognu im, oni su to uradili tek kada smo o slučaju obavestili "Novosti" - zaključuje naša sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)