SA BANDERE - MRAK: Žitelji Resnika u prethodnom periodu nisu imali ulično osvetljenje

A. Z. K.

27. 02. 2024. u 14:27

U POJEDINIM ulicama u Resniku prethodnih dana nije bilo uličnog osvetljenja.

СА БАНДЕРЕ - МРАК: Житељи Ресника у претходном периоду нису имали улично осветљење

Foto: Printskrin

Najviše problema bilo je u Jelezovačkoj i okolnim ulicama. Žitelji Resnika "tapkali" su po mraku jer se dogodio kvar na uređaju koji omogućava isključivanje i uključivanje uličnih svetiljki. U Sekretarijatu za energetiku objašnjavaju da su ovakvi problemi uobičajeni u celom Beogradu zbog stare opreme.

Mrkli mrak na ulicama često izaziva nelagodu i bes među Beograđanima. Ovakve situacije nisu retkost na prestoničkim ulicama. Pre par dana ovu muku imali su stanovnici Resnika, pa su na društvenim mrežama delili i fotografije.

Prijave na 11-0-11

U BEOGRADU ima više od 200.000 uličnih svetiljki, a Beograđani, ukoliko primete manjkavosti na instalacijama, to mogu da prijave.

- Oni koji vide bilo kakvu neregularnost u radu javnog osvetljenja mogu svoja zapažanja prijaviti Servisnom centru grada Beograda, na brojeve telefona 11-0-11 ili 0800-110011 - poručuju u Sekretarijatu.

Osim u Jelezovačkoj, problem su imali i žitelji okolnih ulica, pa su po nekoliko dana ostajali bez uličnog osvetljenja. Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za energetiku, ekipe JKP "Javno osvetljenje" ustanovile su da je uočen kvar na uređaju preko kog se kontroliše uključenje i isključenje instalacija osvetljenja.

- Neophodna je zamena ovog dela, a tada će biti i normalizovan rad javnog osvetljenja u ovom delu grada - rekli su u Sekretarijatu. - Ovakvi problemi su uobičajeni u sistemu javnog osvetljenja u celom gradu. Najčešće ovakvi problemi nastaju zbog stare opreme, ali i zbog prilagođavanja novih uređaja na postojeću mrežu.

Godinama je preduzeće JKP "Javno osvetljenje" tokom godine dobijalo i po nekoliko hiljada prijava za neregularan rad svetiljki. Kako su nam svojevremeno objasnili u ovom preduzeću, njihove ekipe tokom zime imaju više intervencija zbog kvarova na instalacijama. I tada je objašnjenje bilo isto - dotrajala oprema najčešći je razlog izostanka javnog osvetljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)