DOBILI NAJASVREMENIJI MAMOGRAF: Pregledi u dce smene u Domu zravlja "Vračar"

B.B.

11. 12. 2023. u 13:02

DOM zdravlja "Vračar" dobio je novi najsavremeniji mamograf, na kojem će se pregledi obavljati u dve smene.

ДОБИЛИ НАЈАСВРЕМЕНИЈИ МАМОГРАФ: Прегледи у дце смене у Дому зравља Врачар

Foto: Opština Vračar

Prilikom obilaska DZ "Vračar", direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škodrić je istakla da, kao što je u oktobru obećao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, 18 mamografa će stići u različite zdravstvene ustanove.

- Ostvarujemo cilj da će podjednak kvalitet zdravstvene zaštite imati svi građani u Srbiji - navela je ona. - Ovo je najmoderniji mamograf, koji ima minimalno zračenje, a tri puta veću rezoluciju, što omogućava da se tri puta bolje vidi promena. Ima i dodatnu mogućnost koja se zove tomosinteza, što znači da i najminimalnija promena može jasno da se uoči i time se obezbeđuje najsigurnija i najpouzdanija dijagnostika ženama.

Ona je istakla da je izuzetno važno da dolaskom najsavremenije dijagnostičke opreme, izlazi i lista lekova na koje su stavljeni dodatni najsavremeniji lekovi za karcinom dojke.

- Ne postoji lek u nekoj druoj zemlji u svetu, koji od marta meseca neće biti u bolnicama u Srbiji i time je ženama obezbeđena najsavremenija dijagnostika - rekla je direktorka RFZO.

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović poručio je da na ovoj opštini ima 15.000 žena, koje su kandidati za prevenciju. Obilasku doma zdravlja prisustvovao je akademik prof. dr Jovan Hadži Đokić, predsednik Skupštine opštine Vračar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)