OD DANAS BESPLATNI SPECIJALISTIČKI PREGLEDI U MIRIJEVU: "Kućica zdravlja" od 13. do 19. oktobra na šetalištu u zvezdarskom naselju

Novosti Onlajn

13. 10. 2023. u 09:01

OD DANAS do 19. oktobra građani beogradske opštine "Zvezdara" mogu da obave besplatne specijalističke preglede u terenskoj ambulanti "Kućici zdravlja" koja se nalazi na Mirijevu, na platou Mesne zajednice "Novo Mirijevo", izjavio je za Tanjug Vladan Jeremić, predsednik GO "Zvezdara".

ОД ДАНАС БЕСПЛАТНИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ У МИРИЈЕВУ: Кућица здравља од 13. до 19. октобра на шеталишту у звездарском насељу

BEOINFO

- Počev od danas, pa narednih sedam dana od 8 do 17 sati u neposrednoj blizini Mirijevskog šetališta, odnosno Mesne zajednice 'Novo Mirijevo', za one koje ne znaju Mirijevski venac 18-20, realizovaćemo projekat 'Kućica zdravlja'.

To je samo nastavak odlične saradnje koju Gradska opština 'Zvezdara' ima sa Domom zdravlja 'Zvezdara' jer smo u proteklih nekoliko meseci zajedničkim snagama renovirali četiri ambulante doma zdravlja - rekao je Jeremić.

On je uveren da će "Kućica zdravlja" opravdati svoju namenu jer, kako je istakao, Mirijevo je najveće beogradsko naselje sa 80.000 stanovnika i, iako ogranak doma zdravlja u Mirijevu pruža zdravstvenu pomoć svim sugrađanima, ova terenska ambulanta je važna jer se sve obavlja bez čekanja, bez uputa, čak i zdravstvene knjižice, dovoljna je samo lična karta da se obave svi preventivni specijalistički pregledi.

Danas je dan namenjen prevenciji očnih bolesti, koji uključuje pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije za naočare ili kontaktna sočiva i pregled očnog dna i ultrazvuk abdomena, kaže Jeremić.

- Sutra (subota) je dan za penzionere - pravilno uzimanje terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pravilna upotreba penova, pravilna ishrana i zdravi stilovi života, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, ultrazvuk abdomena, dok je u nedelju femili dej (family day), prevencija zdravlja dece i omladine: pregled fizijatra i saveti fizioterapeuta, pregled stomatologa i savet pedijatra, ultrazvuk abdomena - rekao je Jeremić.

Ceo raspored može se videti na sajtu opštine i doma zdravlja.

BONUS VIDEO: "VEČERNjE NOVOSTI" NA 72 STRANE! U ponedeljak svečani broj povodom 70. rođendana!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu