BUVLJAK ĆE RADITI I POPODNE: Tržni centar na Miljkovcu biće završen do kraja oktobra

B.B.

21. 08. 2023. u 11:39

DO kraja oktobra biće završena buvlja pijaca na novoj adresi na Miljakovcu. Postojeća pijaca na ovoj lokaciji ima svu neophodnu infrastrukturu, a završeni su radovi na raščišćavanju terena. Urađeni su temelji na kojima će biti postavljeni čelični stubovi koji će nositi šatorsku konstrukciju. Krajem sledeće nedelje trebalo bi da počnu radovi na asfaltiranju pijačnog platoa.

БУВЉАК ЋЕ РАДИТИ И ПОПОДНЕ: Тржни центар на Миљковцу биће завршен до краја октобра

JKP BEOGRADSKE PIJACE

Prema rečima Jelene Nikolić iz "Begradskih pijaca", novi buvljak će se prostirati na 12.000 kvadrata, od kojih će 4.000 kvadrata da bude natkriveno. U tom delu će biti postavljene moderene boks-tezge, što će zakupcima omogućiti da rade i u popodnevnim satima, ali i u svim vremenskim uslovima. Planirano je da bude postavljeno ukupno 230 boks-tezgi, izgrađeno je 60 novih lokala i parking-prostor sa 130 mesta.

Nova lokacija za novobeogradski buvljak saobraćajno je dobro povezana sa svim delovima grada. Ka novoj lokaciji saobraća dvet autobuskih linija, kao i "Beovoz". Prodvaci sa Novog beograda će se na "novo" radno mesto preseliti tek kada sve bude završeno na Miljakovcu, kako bi mogli da rade neometano i prave prekide u poslovanju.

- Zakupci i građani moći će da rade i kupuju u komfornijem, savremenijem i boljem prostoru - navela je jelena Nikolić.

Otvoreni tržni centar, popularni "Buvljak", nalazi se skoro 30 godina u novobeogradskom Bloku 23, u Ulici proleterske solidarnosti. Otvoren je 1994. godine, kada je Skupština grada preduzeću "Gradske pijace" predala na korišćenje i upravljanje ograđeni pijačni prostor sa pratećom infrastrukturom i upravnom zgradom. Tri godine kasnije ograđen je kapijom, a iste godine dobio je moderne tezge sa sanducima i veliki broj zidanih lokala na obodu pijace.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)